fbpx

"Австрійський чорний хрест" допоможе впорядкувати на Прикарпатті поховання вояків Першої світової

Суспільство 12:46, 17.09, 2017

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич зустрівся з аташе з питань оборони Посольства Австрійської Республіки в Україні Еріхом Сімбюргером.

Візит аташе на Прикарпаття є реакцією на лист Олександра Сича в Посольство Австрії щодо налагодження співпраці в частині вшанування поховань австрійських вояків часів Першої світової війни.

За словами Сича, на території Івано-Франківської області виявлено близько півсотні братських могил, в яких поховано понад 1500 австрійських вояків:

"Раніше питаннями поховань займалася громадська організація "Меморіал". Згодом обласна рада створила комунальне підприємство "Пам’ять". Його працівники нерідко знаходять місця поховання іноземних вояків. Але займатися впорядкуванням цим поховань нам бракує ресурсів. Тому пропонуємо спільно зайнятися цією справою".

Голова облради також відзначив, інформує сайт облради, що у 2018 році відзначатиметься 100-річчя завершення Першої світової війни і особливо важливо належним чином увіковічнити пам’ять вояків.

В свою чергу Еріх Сімбюргер поінформував, що в Австрійській Республіці питаннями організації солдатських захоронень та догляду за могилами вояків всіх національностей опікується громадська організація "Австрійський чорний хрест". Відтак аташе запевнив у сприянні налагодження контактів між цією організацією та комунальним підприємством "Пам'ять" для ефективнішої співпраці.

Під час зустрічі також йшлося про налагодження контактів між органами місцевого самоврядування Прикарпаття та регіонів Австрії в частині обміну досвідом функціонування громад у гірській місцевості.

В рамках візиту на Прикарпаття аташе з питань оборони Посольства Австрійської Республіки в Україні відвідав Меморіальний комплекс "Дем’янів Лаз" та побував на могилах австрійських солдатів, які загинули у Першій світовій війні у лісі біля села Павлівки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: