fbpx

Автопарк обласної ради планують оновити машинами середнього класу

Суспільство 09:48, 10.06, 2016

Таку ідею запропонував голова обласної ради Олександр Сич з метою економії коштів обласного бюджету, оскільки на утримання наявних автомобілів, які використовують багато пального та потребують регулярного ремонту, витрачається чимало грошей.

Наразі на балансі обласного автомобільного підприємства налічується сім автомобілів, з них – два мікроавтобуси та п’ять легкових машин. Зокрема, є три машини марки "Mercedes", яким більше десяти років.

"Сьогодні ми маємо машини з 2000-го чи 2007-го року, кожного місяця вони ламаються, на 100 кілометрів беруть 15-16 літрів бензину. Якщо це порахувати, то виходить, що краще дешевше їх продати, докласти ту суму коштів, яку ми витрачаємо на їхнє утримання упродовж одного чи двох років, і купити нову машину, яка буде використовувати вдвічі менше пального і ми на декілька років забудемо про будь-які питання з їх обслуговуванням", – розповів Олександр Сич. 

Питання оновлення автопарку обласної ради виникло під час підготовки нового Порядку приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Зокрема, очільник облради запропонував поряд з приватизацією нерухомого майна передбачити відповідну норму щодо рухомого. Під час обговорення цього проекту рішення на засіданні президії обласної ради її члени підтримали пропозицію Олександра Сича.

В свою чергу, директор обласного автопідприємства Руслан Пилюк розповів, що зараз як альтернативу наявним автомобілям розглядають машину середнього класу марки "Skoda", яка використовує в рази менше пального та дешевша в технічному обслуговуванні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: