fbpx

Автор "теплих іграшок" зліпив лицаря Франика – покровителя Івано-Франківська. ФОТО

Стиль життя 21:10, 26.04, 2017

Нову іграшку Богдан Савлюк жартома назвав лицарем Фраником, який оберігає місто від усілякого зла, невігластва та абсурду. Знімає всі прокльони, вроки та злі чари з Івано-Франківська.

"Забезпечувати добробут міста Франику допомагає меч на ймення "Бастіон", створений сотнею ковалів, загартований у водах Бистриць. "Бастіон" карає корупціонерів, п’яних водіїв та засмічувачів довкілля. Його солов’їний щит захищає місто від ватників, українофобів, зради, руської попси та шансону", – написав Богдан Савлюк.

Аби мешканцям комфортно жилося, лицар Франик протистоїть хаотичній забудові середмістя, стежить за якісним укладанням доріг та бруківки, викорінює пияцтво і злочинність. Лицар відбирає мову пліткаркам під під’їздами та політикам, котрі нагло брешуть, іронізує Савлюк.

"Вечорами Франик мандрує рестораціями, і як видит, шо паньство негодне самотужки подолати наливки, вино та самогонку, то приходить на допомогу. Покровитель завжди обдаровує панянок компліментами, аби ті відчували себе найфайнішими жінками у світі. Аби місто росло та процвітало, Лицар заохочує лелек прилітати в оселі молодят",  додав автор іграшки.

Нагадаємо, героями першої серії Богдана Савлюка "Теплих іграшок" стали гуцули. Відтак у Франківську з "теплими іграшками" зняли мультфільм "Хоробрі серця". Також Савлюк створив перший в Україні мультфільм про УПА "Воїни лісу".

Нещодавно автор "теплих іграшок" створив серію мініатюр, присвячену українським рок-зіркам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: