fbpx

"Бандерівський схрон" на Прикарпатті прийняв перший заїзд. ФОТО

Суспільство 17:44, 26.12, 2016

З 25 грудня і до 2 січня у Центрі для учасників АТО та їхніх сімей "Бандерівський схрон", який відкрили в селі Клубівці недалеко від Івано-Франківська, розпочався перший пілотний реабілітаційний заїзд.

Фото перешого заїзду оприлюднили на сторінці Центру в соцмережі. 

"Розпочався перший пілотний заїзд з психологічної реабілітації та соціальної адаптації ветеранів східної війни. Він має тривати до другого січня 2017 року. По закінченню заїзду я обов'язково опублікую розширений звіт, як він пройшов, та розповім про основні проблеми, з якими ми зіштовхнулися, щоб ті, хто схоче створити такий же Центр, врахували це в своїй роботі. А робота надзвичайно важка та виснажлива, що показали перших два дні", – прокоментував світлини керівник ініціативи, організатор Центру Ігор Чернецький.

КУРС писав, що у селі Клубівці Тисменицького району на Івано-Франківщині поранені майданівці та учасники АТО власними силами створюють реабілітаційний центр. У роботі їх підтримують місцевий парох, голова сільської ради Клубівців та мешканці села.

Читайте: "Бандерівський схрон": на Прикарпатті поранені бійці готують реабілітаційний центр для побратимів

"Бандерівський схрон" на базі старої сільської хати будують від квітня. Все – силами волонтерів. Приїздять на поміч і з інших міст. 

Ініціатори кажуть: важливо, щоб центр був доступним і для хлопців на візках. Спеціально для них облаштували окремий санвузол. А біля будинку вже закінчують зводити пандус.

З пацієнтами "Бандерівського схрону" працюватимуть психологи, реабілітологи та масажисти. Усі – на громадських засадах.

Крім того, для бійців влаштовуватимуть екскурсії. Вчора учасники заїзду побували в Коломиї – відвідали Музей Гуцульщини та Покуття, а також Музей "Писанка". 

Особливу увагу у "Бандерівському схроні" приділятимуть творчості, планують організатори Центру. Вже заклали фундамент під майбутню майстерню. А поки що ліплять на кухні – сьогодні у гостей Центру відбувся майстер-клас із гончарства.

"І взяв Лавр шмат глини та кварту води! І сказав Лавр: зліплю я з тебе глиняну "бабу". Ну, а чи глиняна "баба" вийшла то побачимо вже через декілька днів. А вже після ліплення з глини був смачнююючий Прикарпатський борщ. Бандерівський Схрон. День третій", – ілюструє реабілітацію бійців і їхніх родин Ігор Черенецький. 

1

Роботи з будівництва та облаштування Центру ще не завершені і тривають. В останні два дні перед заїздом захисників на реабілітацію в "Бандерівському схроні" побували з допомогою франківські волонтери та представники обласного Центру допомоги учасникам АТО. 

Потреби Центру "Бандерівський схрон" – тут. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: