fbpx

"Банківські" шахраї видурили у прикарпатців майже 23 тисячі гривень

Суспільство 16:39, 08.12, 2016

До івано-франківських праоохоронців звернулися 50-річний та 69-річна франківчани.

Потерпілі розповіли, що напередодні їм на мобільні телефони подзвонили невідомці, які представились працівниками "Ощадбанку", та повідомили, що для покращення обслуговування їх як клієнтів потрібно вказати дані банківських карток. Довірливі громадяни виконали вказівки, після чого з їхніх рахунків були зняті гроші в загальній сумі 7500 гривень, інформує Сектор комунікації ГУНП в Івано-Франківській області.

За схожою схемою шахраї ошукали ще одну жінку – жительку Рогатина. Невідомий телефоний співрозмовник, представившись працівником "Приват Банку", увійшов в довіру до потерпілої, дізнався дані її банківської картки, після чого з рахунку зняв 15 400 гривень.

За цими фактами правоохоронці розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.

Правоохоронці в черговий раз нагадують: аби кількість потерпілих не збільшувалася, застерігаємо не довіряти телефонним аферистам, які, зловживаючи всіма правилами людської моралі, злочинним шляхом збагачуються на людській довірі та необачності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: