fbpx

Батальйон міліції спецпризначення "Івано-Франківськ" виконувати завдання в зоні АТО готовий

Суспільство 13:38, 31.07, 2014

Представники міністерства внутрішніх справ – заступник міністра Микола Величкович та начальник департаменту міліції особливого призначення МВС України Віктор Чалаван – провели інспекцію батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Івано-Франківськ".

Посадовці прийняли урочисту присягу, яку сьогодні склали 120 чоловік батальйону. Побували на полігоні "Лисець", де міліціонери проходили спеціальну підготовку перед відправленням у зону АТО. А також з’ясували з представниками місцевої влади, як забезпечений батальйон.

1Наступного тижня в місто Ізюм на службу відрядять першу чергу із 40 найбільш підготовлених добровольців. "Дякую тим, хто не за повісткою, а за покликом серця, так як вчили наші батьки і діди, став на захист України", – звернувся до правоохоронців Микола Величкович.

"Підрозділи – такі, як ваш, – були створені по всій Україні. Були створені передовсім для того, щоби захистити єдність нашої країни. Сьогодні на Сході ви бачите, що російська загроза переросла в прямий збройний конфлікт. Під виглядом сепаратистів чужинці вбивають наших людей, нищать нашу державу. І саме на такі підрозділи, як ваш, покладене завдання втримати єдність українських земель і зупинити війну",  сказав заступник міністра.

"Сьогодні день народження елітного підрозділу – це підрозділ особливого призначення "Івано-Франківськ", який буде виконувати в зоні антитерористичних дій правоохоронні функції. Під час підготовки батальйону не всі пройшли випробування, частина людей не витримала навантаження і звільнилася за власним бажанням,  додав начальник обласного управління МВС Микола Семенишин. – Сьогодні до забезпечення батальйону активно підключилася громадськість, місцева влада та небайдужі люди Прикарпаття. Дякую, що ви не словом, а ділом підтримуєте наших героїв".

2Власне на присягу франківські підприємці привезли в батальйон продукти. А Спілка ветеранів Снятинщини зібрала для 11 своїх земляків 5800 гривень – на оптичні приціли.

Микола Семенишин повідомив, що обласна рада і ОДА виділила кошти для повного забезпечення бійців батальйону екіпіруванням та засобами захисту. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: