fbpx

Батьків і педагогів попереджають про смертельну гру, яка поширюється серед дітей і підлітків у Франківську

Суспільство 11:17, 11.02, 2017

З попередженням виступила керівник сектору молодіжної превенції ГУ НП в Івано-Франківській області підполковник поліції Алла Бойчук.

Звернення та приклади того, як візуально – за картинками, хештегами та заставками в мережі інтернет – розпізнати небезпеку, Алла Бойчук поширила у Фейсбук.

“УВАГА! Шановні батьки та педагоги!

Упродовж тижня в мережі Інтернет поширюється інформація щодо участі дітей у грі “Синий кит”, “Тихий дом”, участь у якій призводить до суїциду.

Під час роботи із підлітками міста нами з’ясовано, що дітям відомо про цю гру, вони нею цікавляться та намагаються долучитися до закритої спільноти.

З метою попередження участі дітей у таких іграх, спільнотах та профілактики самогубств батькам та педагогам слід звернути увагу на те, чи є діти учасниками цих груп в соціальній мережі “ВКонтакте”, чи розміщують на своїх сторінках зазначену інформацію, а також зверніть увагу, чи немає ушкоджень на руках у підлітків у вигляді порізів. У разі наявності таких фактів не залишайтеся байдужими, а допоможіть дітям. Звертайтеся до психологів, поліцейських чи просто розмовляйте з дітьми”, – застерігає і радить Алла Бойчук.

Алла Бойчук додала КУРСу, що проблема серйозна і потребує уваги дорослої спільноти.

“Дітей дуже цікавлять ці “заборонені” ігри, тому ми попереджаємо батьків і просимо їх говорити про наслідки зі своїми дітьми”, – наголосила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: