fbpx

Батько Романа Гурика закликав киян не дати зятеві екс-мера столиці забудувати сквер Небесної Сотні

Суспільство 14:06, 14.03, 2016

Структури В'ячеслава Супруненка, зятя колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, хочуть забудувати сквер Небесної Сотні та чимало інших ділянок у Києві.

Представники забудовника – компанії "Фортакс девелопмент груп"  відмовилися назвати ім’я свого власника, але висунули ультиматум: або їм повертають ділянку, або вони відсудять у міста багатомільйонну компенсацію. За сквер Небесної сотні почалася активна боротьба, інформує Фіртка з посиланням на Слідтво.Інфо.

Журналісти з’ясували, хто ховається за компанією, яка хоче забудувати Сквер Небесної Сотні. "Фортакс девелопмент груп" контролює В’ячеслав Супруненко, зять колишнього мера Києва Леоніда Черновецького. Активний член так званої "молодої команди", причетної до масштабних крадіжок київської землі та інших зловживань часів правління Льоні Космоса в столиці.

В'ячеслав Супруненко багато років переховувався від правоохоронців. І тільки в грудні минулого року його прізвище зникло з пошукової бази Інтерполу. Саме після того, як його друзі по "молодій команді Черновецького" знову повернулися в українську політику – тільки тепер уже як її сірі кардинали.

В архівах сайту Київради досі зберігаються результати поіменного голосування про продаж земельної ділянки фірмі, контрольованій зятем Леоніда Черновецького В’ячеславом Супруненком. Ось хто тоді проголосував за цей продаж. Зокрема, депутатська фракція Блок Леоніда Черновецького. "За" проголосували: Кононенко, Довгий та Березенко. Це нинішні фаворити у Верховній Раді президента України Петра Порошенка.

"Я – Ігор Гурик, голова Громадської організації "Родини Героїв Небесної Сотні", батько Романа Гурика, Героя Небесної сотні, який загинув 20-го лютого на Майдані. Хочу звернутись, щоби підтримали жильців, які живуть навколо цього скверу, а також щоби не дали владі віддати цю землю під забудову торгового чи офісного центру, чи що там хочуть зробити забудовники. На сьогоднішній день ідуть суди, але в суди навіть не з’являються представники київської міської адміністрації, хоча запевняють, що на даній земельній ділянці не буде проводитись забудова, що залишиться сквер, але на сьогоднішній день це питання не закрите", – закликав Ігор Гурик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: