fbpx

Батьки першачків з Перегінська добиваються, щоб їхніх дітей навчали англійської мови

Суспільство 12:16, 06.10, 2016

Батьки учнів 1-В класу Перегінської ЗОШ № 1 звернулися до комісії облради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади з проханням, щоб їхні діти могли вивчати англійську мову.

Мама одного з учнів 1-В класу Тетяна Блаженко повідомила, що 17 серпня на батьківських зборах батькам оголосили, що один перший клас з чотирьох буде вивчати німецьку, а не англійську мову. Батьки були проти та звернулися до дирекції школи з проханням, щоб їхні діти теж вивчали англійську, але отримали усну відмову.

"Згодом у письмовій відповіді нам повідомили, що є наявний кадровий потенціал, але ми відмовляємо вам у вивченні англійської мови. Ми вважаємо, що наші права порушені", – заявила Блаженко.

Пізніше такі звернення батьки направляли відділу освіти Рожнятівської РДА та департаменту освіти і науки ОДА, але відповіді так і не отримали.

Батьки заявляють, що на них постійно здійснюється тиск як у телефонних розмовах, так і на батьківських зборах.

Голова комісії Тарас Виноградник зазначив, що це звернення – не зовсім профіль комісії, і запропонував направити його на розгляд у департамент освіти та науки ОДА і гуманітарної комісії облради.

Комісія підтримала пропозиції Виноградника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: