fbpx

Батьки третьокласників школи №1 відстояли клас, який розформував директор

Суспільство 13:00, 07.07, 2016

Департамент освіти Івано-Франківська прийняв рішення зберегти 3-А клас, майбутній четвертий, в школі №1. Взамін класного керівника.

Про розв'язок ситуації у соцмережі Фейсбук повідомила голова ГО "Мами Прикарпаття" Мар'яна Вершиніна.

"Мене переповнюють відчуття гордості за батьків З-А класу Івано-Франківської спеціалізованої школи №1. Ви молодці! Дякую вам, що відстоюєте інтереси ваших дітей. За це і отримали результат. Сьогодні при зустрічі у Ігоря Вікторовича Смаля (директора Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради) нам з батьками повідомили: клас буде збережено! Діти й далі будуть навчатись у дружньому, звичному для них середовищі", – написала в соцмережі активістка, мама учня школи №1.

Для інших, менш сміливих, цей випадок буде яскравим прикладом того, що об'єднавшись можна відстоювати справедливість і нічого не боятись, вважає Мар'яна Вершиніна. 

Читайте, будь ласка: Скандал у франківській школі №1: директор розформувала клас без згоди батьків

Як повідомили КУРСу в Департаменті освіти міста, в ході зустрічей і консультацій, на яких була присутня директор школи Любов Мурга, дійшли компромісного рішення – клас зберігається, але змінюється класний керівник. 

Нагадаємо, вчора батьки розформованого класу школи №1 звернулися до депутатів, щоби ті вплинули на директора

Під час зустрічі з депутатами батьки зазначили, що ймовірною причиною розформування класу став особистий конфлікт директора з вчителем, подробиці якого директор не хотіла розголошувати.

Тоді ж начальник управління освіти Ігор Смаль зазначив, що про інцидент йому відомо, і у розмові з цим вчителем склалося враження, що цей конфлікт виник "на порожньому місці". 

Раніше батьки учнів 3-А подали письмове звернення з тим самим проханням міському голові Франківська Руслану Марцінківу і начальнику освіти міста. 

"Нашим дітям завдано психологічної травми, вони плачуть, нервуються, ми як батьки шоковані таким рішенням", – серед іншого йшлося у документі. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: