fbpx

"Без 1,5 тис. гривень людина не може зайти в операційну", – Роман Мельник

Здоров'я 17:01, 20.05, 2015

Начальник Департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Роман Мельник нарікає на трагічну ситуацію із забезпеченням медикаментами в лікувальних установах на Прикарпатті.

Про це Роман Мельник повідомив на прес-конференції з приводу паліативної і хоспісної допомоги. 

За його словами, пільгові категорії хворих, які мали би отримувати медикаменти за державний кошт, зараз забезпечені ліками від 3% до 11% від потреби.

"Уявіть собі: коли нам треба 100 мільйонів, а ми маємо 3, то як ми можемо забезпечити? Як можуть не проклинати нашу медицину наші мешканці? А більше ми не маємо де взяти", – говорить про фінансування медичної галузі області начальник Департаменту охорони здоров'я Роман Мельник.

Пан Мельник повідомив, що звертався до обласної влади, щоби при перерахунку бюджету медицина області була дофінансована.

"Олег Гончарук взяв медицину під свій патронат,  заспокоїв головний медик Франківщини.  Але ми маємо розуміти, що дуже багато проблем в області назбиралося, і через це нема змоги більше фінансувати медицину".

На його думку, треба чесно говорити, що в лікувальних закладах Прикарпаття склалася "просто трагічна ситуація з постачанням ліків".

"Ми не впливаємо на цінову політику на ліки. Ми самі шоковані тим, що марля, метр якої коштував 8 гривень тепер чомусь коштує 40 гривень. А ця марля є складовою вартості операційного втручання. В нас у рази виросла собівартість операцій. Та в нас без півтори тисячі гривень в операційну людина зайти не може. Людина мусить сама перед операцією всі розхідники купити. Ми не маємо коштів це забезпечити. Скільки би нас не звинувачували, треба про це говорити  іншого виходу немає",  визнав Роман Мельник.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: