fbpx

Бійці батальйону "Івано-Франківськ" за півтора місяця припинили у Маріуполі понад 200 правопорушень

Суспільство 10:35, 02.06, 2016

Відбулась 20-та ротація поліцейських із Прикарпаття. Із закінченням 46-денного відрядження у прифронтовому місті поліцейських привітав начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

Вдвадцяте бійці батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Івано-Франківськ" приїжджали до Маріуполя, аби разом із правоохоронцями Донеччини забезпечувати тут публічний правопорядок, оперативно виявляти та припиняти правопорушення, незаконний обіг вогнепальної зброї, бойових припасів, наркотичних речовин. Особливу увагу поліцейські приділяли виявленню осіб, причетних до незаконних збройних формувань.

За півтора місяця іванофранківці у загальній кількості припинили понад 200 правопорушень у Маріуполі та прилеглих територіях, 14 фактів незаконного обігу вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин, затримали 17 осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних засобів, 5 осіб за підозрою у скоєнні грабежу, 26 – за скоєння крадіжок та 9 – за нанесення тілесних ушкоджень. Також правоохоронці склали 2 адміністративні протоколи за ст. 185 "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського", у тому числі й щодо колишнього депутата Маріупольської міської ради.

Окрім того, поліцейські затримали 6 осіб, які перебували у розшуку. Троє з них підозрюються в участі у штурмі військової частини у Маріуполі у 2014 році.

Серед бійців у відрядження у квітні-травні перебувала й одна дівчина – корінна маріупольчанка, яка повернулася до міста з Івано-Франківська, аби нести службу у прифронтовому Маріуполі.

Генерал поліції В’ячеслав Аброськін особисто привітав особовий склад батальйону "Івано-Франківськ" із успішним завершенням ротації, відзначивши, що бійці з Прикарпаття – одні з найкращих.

За дорученням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова генерал вручив знак МВС – медаль "Захиснику Маріуполя"  та цінний подарунок командиру батальйону патрульної служби поліції особливого призначення "Івано-Франківськ" майору поліції Миколі Івоняку.

Понад 20 іванофранківців були відзначені подяками начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області та начальника Маріупольського відділу поліції.

Іванофранківці прибули на допомогу до Маріуполя одними з найперших – ще у вересні 2014 року. Починаючи з тих пір, щомісяця до міста з Прикарпаття прибувають бійці батальйону "Івано-Франківськ". Багато для кого ця ротація стала вже десятою за рахунком.

Сьогодні до охорони громадського порядку вже заступив 21-ий зведений загін поліції особливого призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: