fbpx

Бійців на реабілітації в Карпатах одягли в старовинні гуцульські вишиванки. ФОТО

Суспільство 12:08, 28.02, 2016

На Верховинщині проходить 22-ий заїзд реабілітації бійців у проекті "Творча криївка".

З 22 лютого по 3 березня триває 22-ий заїзд творчої реабілітації бійців, що його організовує художниця Віталіна Маслова з командою у селищі Верховина на Івано-Франківщині.

Днями учасники заїзду побували в унікальному музеї, який знаходиться у приватній садибі в селі Ільці на Верховинщині – бійців приймала Галинка Верховинка, Галина Яцентюк. Враженнями у Фейсбук поділилися франківці, які підтримують колег на відновленні у Карпатах.

"У верховітті древніх Карпат, в мальовничому куточку Гуцулії, живе чарівна Галинка Верховинка. В гуцулів взагалі чуда на кожному кроці, а цієї ґаздині вдома …музей! Близько 100 старовинних вишиванок. Справжні автентичні, з містичними візерунками, де переплітаються чоловічі, жіночі знаки зі знаками безкінечності і гарантують вічне буття нації, яка пам'ятає своє коріння.

Пані Галинка справжня актриса. Настільки цікаво про старовинний побут і містичне переплетіння старовірських традицій з християнськими розповісти може тільки вона. Та ні, не розповісти, а проспівати! У Галинки настільки співуча мова, що подекуди просто не розумієш, чи вона говорить, чи співає!" – написала Аулісі Котик, Наталя Долик. 

Сніданок за гуцульськими традиціями, ескурс в містичну гуцульську історію, переодягання, танці. Такий ранок видався у "Творчої криївки".

"Свою вдячність бійці записують на безкінечних рулонах, були випадки, що хлопці знаходили там навіть друзів, з якими загубилися на війні. Бійці завжди уважно читають ті записи  шукають знайомих і обіцяють повернутися",  розповіла Наталя. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: