fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Бійцю "Азову" Ігорю Коропецькому посмертно присвоять статус добровольця

Бійцю "Азову" Ігорю Коропецькому посмертно присвоять статус добровольця

16:10, 16.02, 2017

На наступній сесії Івано-Франківська обласна рада визнає посмертно бійцем-добровольцем Ігоря Коропецького, який після демобілізації помер від отриманих у боях ран.

Таке рішення прийняла сьогодні комісія облради з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на сході України та їх сімей.

Нагадаємо, артилерист "Азову" Ігор Коропецький отримав важку контузію ще під Іловайськом. Помер від отриманих в боях ран вже після демобілізації. Поховали його 2 січня 2016 року.

Також комісія обговорила присвоєння статусу добровольця Олегу Бутусіну.

Нагадаємо, Олег Бутусін разом із багатодітною сім’єю переїхав з Росії в Україну в 2014 році. З далекого Владивостока Бутусіни втекли в Західну Україну через політичні репресії.

Зараз Олег Бутусін з дружиною Тетяною мешкають з десятьма дітьми в селі Придністров'я Галицького району на Івано-Франківщині. Двокімнатний будиночок з кухнею – це все, що родина змогла собі дозволити після того, як за "копійки" продала все своє господарство в Росії. Після того, як Олег Бутусін воював як доброволець на боці України, ФСБ Росії відкрило проти нього кримінальну справу за тероризм. 

Сім'я Бутусіних неодноразово зверталась до влади з проханням надати їм громадянство України. Але громадянство отримала тільки Тетяна Бутусіна.

Після того, як Державна міграційна служба України прийняла рішення про депортацію захисника із родиною, Олег Бутусін звернувся до суду. Нещодавно Івано-Франківський суд задовольнив позов Бутусіна щодо надання статусу біженця.

Так, за законодавством, отримавши статус біженця, Бутусін не може тримати зброю в руках. Тому комісія вирішила відкласти питання щодо визнання Олега Бутусіна бійцем-добровольцем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: