fbpx

Бізнесменам запропонують утримувати будинки перестарілих та інші соціальні заклади

Суспільство 15:44, 23.01, 2015

Під час візиту до Івано-Франківського обласного геріатричного пансіонату міністр соціальної політики України Павло Розенко попередив його керівництво та персонал про "дуже серйозні реформи".

До утримання соціальних закладів залучать приватний бізнес і волонтерів. Про це міністр соцполітики Павло Розенко, який сьогодні перебуває з офіційним візитом на Прикарпатті, повідомив в рамках ознайомчого візиту в Івано-Франківський обласний геріатричний пансіонат.

Міністр провів з керівництвом і персоналом закладу коротку закриту нараду. Коментуючи її результати місцевим ЗМІ, міністр сказав: "Систему соціальних послуг в Україні чекають дуже серйозні реформи. Я попереджаю наших керівників і говорю публічно: треба бути до цього готовими. Очевидно, що радянський підхід, коли все має робити держава і всіх мала забезпечувати держава, буде відходити минуле. Ми будемо відкривати ринок соціальних послуг – для приватного бізнесу, для громадських ініціатив".

За словами Павла Розенка, основою допомоги державним органам соціального захисту міг би стати волонтерських рух.  

"Ми бачимо сьогодні підняття на ноги потужного волонтерського руху. В подальшому цей потенціал можна використати для надання якісних соціальних послуг", – відзначив міністр.  

Залучати приватний бізнес, волонтерів і навіть закордонних інвесторів Павло Розенко має намір, за його словами, під Закон України про державне приватне партнерство.

"На базі держвної власності ми дамо можливість приватному бізнесу, громадським організаціям долучатися до процесу надання соціальних послуг. Зокрема, будемо привертати закордонних інвесторів, – повідомив він.  Будемо відкривати ринок соціальних послуг України і при цьому жорстко контролювати стандарти надання цих послуг. В цьому просторі має бути конкуренція, вона формує і нормальні ціни для людей, і забезпечує якісь надання послуг".

"Те, що тут зроблено, безумовно, дуже добре. Але ми дивимося вперед і будемо рухатися вперед",  підсумував міністр свій візит до Івано-Франківського обласного геріатричного пансіонату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: