fbpx

Близько 30 військових з прикарпатського "бандерівського" села пішли служити в АТО

Суспільство 11:59, 10.04, 2016

Тільки з одного прикарпатського села у зону АТО пішли служити майже тридцять чоловіків. Бійці із Красної Надвірнянського району воюють у різних підрозділах на передовій. Односельці жартують, що в АТО відправили цілий взвод, та переконують, що жоден чоловік у Красній від військової служби не ухилився.

Про це йдеться у сюжеті ZIK.

Коригувальник артилерійського вогню Дмитро Данилюк одним із перших у селі Красна пішов у зону АТО добровольцем. Зараз він звільнений у запас, працює учителем військової підготовки у місцевій школі. Розповідає, що 12 його колишніх учнів і досі на передовій.

"Наші хлопці зараз воюють в Кримському, Зайцевому, Луганському, Щасті та на Шахті Бутовка. Тобто всі односельці, а їх 27 чоловік, зараз на передній лінії фронту", – зазначив учитель, капітан запасу Дмитро Данилюк.

Ті ж, кого демобілізували, повернулися в рідне село і тепер займаються волонтерством та збирають допомогу для фронту.

Бандерівське село – так, за словами місцевих жителів, Красну називали в радянські часи. Красняни воювали в Українській Галицькій армії, брали участь у національно-визвольних змаганнях у 40-50-х роках минулого століття. Тоді з цього села загинуло 110 осіб.

Тим часом красняни – і добровольці, і мобілізовані – повертаються зі Сходу додому. Місцеві впевнені, що вижити їм допомагають вищі сили, адже тільки одного з них було поранено на війні. Тому якщо доведеться знову їхати на передову, обіцяють не зволікати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: