fbpx

Близько двох десятків українських компаній отримали пропозиції від американських інвесторів

Економіка 12:13, 19.02, 2017

Про це програмі Перша Шпальта (ПШ) заявив голова Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій Андрій Колодюк.

За його словами, інтерес до українського IT серед інвесторів у Нью-Йорку з'явився після того, як у листопаді 2015 американський мільярдер Джордж Сорос інвестував у датську компанію Ciklum, найбільший офіс якої розташований в Україні, пише НВ.

На початку лютого стало відомо про те, що компанія Luxoft, акції якої котируються на американській біржі NASDAQ, і у якої також є офіс з тисячами співробітників в Україні, придбала українську IT-компанію IntroPro. Одночасно з цим інвестбанк Morgan Stanley придбав частку в Luxoft.

Генеральний директор Luxoft Україна Олександра Альхімович каже, що американським інвесторам цікаві українські компанії завдяки високому рівню інженерних кадрів. Вона нагадує, що Україна входить до Топ-30 країн за показником Human Capital.

Минулого року IT-аутсорсингові компанії в нашій країні залучили близько $2,5 млрд інвестицій. Цього року, за оцінками Альхімович, цей сегмент IT-ринку виросте ще на 15-17%.

"При стабілізації інвестиційного клімату угоди, подібні до тих, в яких брав участь Luxoft, відбуватимуться все частіше й частіше. Тому що український IT-ринок дуже привабливий", – каже керівник компанії EPAM Україна Юрій Антонюк.

"У найближчі 3-5 років на NASDAQ, крім Luxoft і EPAM, з'являться нові українські компанії, зокрема SoftServe та Ciklum. Це стане мотивуючим фактором для багатьох інших компаній, які розташовані в Україні", – додає Колодюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: