fbpx

Боча, сепак такро, волейбол: у Франківську в Пасічній збудують універсальний спортмайданчик

Суспільство 20:41, 07.06, 2017

Будівництво універсального спортивного майданчика з синтетичним покриттям у мікрорайоні Пасічна – один із п'яти проектів літньої хвилі "Міських ґрантів" від івано-франківської платформи "Тепле місто".

Проект зініціювали мешканці будинку на вул. Пасічна, 21. На спорудження універсального спортмайданчика з синтетичним покриттям від “Теплого міста” вони отримали 11 000 грн. Проект реалізують на умовах часткового фінансування, частину коштів мають виділити з міського бюджету за програмою бюджетної участі.

Новий спортмайданчик спорудять на основі закинутого. Передбачено, що займатися на ньому зможуть і діти різного віку, і дорослі. Що особливо важливо – спеціальний спортмайданчик буде придатний для активного дозвілля осіб з вадами руху та інвалідів. Призначений для гри в волейбол, бадмінтон, баскетбол, сепак такро (“волейбол ногами”, надзвичайно видовищний вид спорту, що прийшов до Європи з Азії), боча та інші ігри.

Універсальний спортивний майданчик ігрового типу, на якому поруч зі здоровими займатимуться люди з обмеженими можливостіми, в нашому місті буде збудований вперше, відзначили грантодавці. Для них основним видом спорту має стати боча  гра на точність, подібна до петанку, яка саме тепер набирає популярності у світі. 

“Сподіваємося, що це буде стартовий проект і він матиме продовження. Ми би хотіли, щоби такі спортмайданчики з’явилися повсюди в нашому місті. Своїм прикладом хочемо показати, що все можливо. Хочемо, щоби цей проект став прикладом для інших”, виступила на представленні учасниця ініціативної групи Наталя. 

Нагадаємо, бюджет літньої хвилі “Міських Ґрантів” у Івано-Франківську становив 60 000 грн. Переможцями стали 5 проектів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: