fbpx

Борці з Івано-Франківщини привезли срібло з чемпіонату Європи

Спорт 21:48, 31.03, 2015

Двоє борців з Івано-Франківщини стали срібними призерами чемпіонату Європи з видів боротьби серед молоді до 23 років, який 24-29 березня відбувався в польському місті Валбжих.

Чемпіонат Європи спортсменів саме такої вікової групи проводився вперше в історії, пише Репортер із посиланням на sport.if.ua.

19-річний борець з Калущини Андрій Свирид виборов срібло у ваговій категорії до 61 кг. Ще одну срібну медаль такого ж ґатунку здобув для України уродженець села Джурів Снятинського району, колишній студент Львівського державного училища фізичної культури Іван Кусяк, який виступав у ваговій категорії до 70 кг.

Інші українські борці на цьому молодіжному європейському форумі не відзначилися.

Щодо виступу Андрія Свирида на чемпіонаті Європи, то він дійшов до фінальної сутички, не втративши у поєдинках зі своїми суперниками жодного бала. Одержавши дві дострокові технічні перемоги з рахунком 10:0 спочатку над поляком Томасом Огоновським, а потім і молдаванином Міхаєм Есану, у півфіналі борець з Калущини також впевнено розібрався з грузином Георгієм Шаматавою, якого поклав на лопатки вже на 2-ій хвилині сутички.

У фінальному поєдинку Андрію Свириду протистояв більш досвідчений та старший спортсмен з Вірменії, переможець уже згаданого міжнародного турніру в Мінську Володимир Франгулян. Напружена сутичка завершилась на користь вірменина. Він переміг нашого земляка з рахунком 8:3 та став чемпіоном Європи у ваговій категорії до 61 кг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: