fbpx

BrainBasket збирає $50 000, щоб навчити 1000 IT-фахівців в невеликих містах України

Стиль життя 17:40, 19.01, 2017

Освітня фундація BrainBasket, очевидно, втратила надію залучити кошти від вітчизняних IT-компаній, як передбачалося на зорі її існування, і вирішила звернутися за допомогою до західного ком'юніті.

Вчора фонд запустив кампанію зі збору коштів на краудфандинговій платформі Indiegogo. В рамках кампанії сподіваються зібрати $ 50 000 на запуск нової хвилі програми Technology Nation. Втім, мета встановлена ​​гнучка, тобто BrainBasket зможе отримати зібрану суму, навіть якщо вона буде менше заявленої мети, пише АІН.

Керівник BrainBasket Володимир Люлька в коментарі AIN.UA пояснив, що кампанія на Indiegogo орієнтована насамперед на представників української діаспори в США і Канаді. "Для зарубіжних партнерів фонду це зрозуміліша платформа з хорошою репутацією у соцпроектах", – пояснив він.

"Ми з самого початку ставили собі за мету залучати не тільки українські інвестиції і нарешті вийшли на той рівень, коли наш фонд почав привертати увагу зарубіжних компаній, фондів і впливових іноземців. Вони часто запитували, як можуть допомогти на відстані. Багато з них рекомендували запустити саме подібну кампанію зі збору коштів. Що ми і зробили", – прокоментував Люлька.

Він також повідомив, що гроші, які вдасться зібрати в рамках кампанії, планують витратити на відкриття нових хабів в невеликих містах України, а також на розвиток дитячої програми, яка повинна стартувати цієї зими. В описі кампанії кажуть, що якщо фонду вдасться зібрати заявлені $ 50 000, він обіцяє запустити щонайменше 20 нових навчальних хабів і навчити 1000 нових IT-фахівців за вісім місяців.

Сума $ 50 000, за словами Люльки, встановлена ​​з розрахунку $ 30 000 на навчання дорослих та $ 20 000 на дітей.

Раніше він розповів в інтерв'ю, що собівартість одного випускника Technology Nation становить приблизно $20. Однак сьогодні уточнив, що це "крайній нижній розрахунок при існуючій інфраструктурі фонду по Україні". Реалістичний розрахунок – $ 30.

Він також додав, що цифра 1000 нових айтішників – це також мінімум, в BrainBasket сподіваються навчити більше людей.

"Ми, звичайно ж, завжди прагнемо до кращих цифр. Наша мета – маленькі міста, райцентри", – акцентував він.

На сайті фонду повідомляється, що BrainBasket планує до 2020 року посприяти появі 100 000 нових IT-фахівців, проте поки темпи такі, що досягти цієї мети навчанням нереально.

За словами Люльки, BrainBasket йде до неї іншим шляхом – пропагуючи IT в маси.

"Ми багато тягнемо самі, але інші гравці ринку освіти в Україні також готують ці нові 100 000 до 2020 року. Фонд також робить багато пропаганди IT-освіти, і нелегко прорахувати, скільки нових фахівців прийшло в IT-сферу завдяки їй. Ми прагнемо навчати і допомагати іншим гравцям ринку йти до цієї цифри", – пояснив СЕО фонду.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: