fbpx

Брат нардепа Солов'я прийшов на сесію міськради поскаржитися на тиск і дискредитацію

Суспільство 11:42, 30.08, 2017

Підприємець Роман Соловей, брат народного депутата України Юрія Солов'я, переконував депутатів Івано-Франківської міської ради, що будівництво апартаментів біля міського озера законне.

Підприємець Роман Соловей розповів, що поблизу "ПаркГотелю" на міському озері зводиться друга черга відпочинкового комплексу, зокрема й апартаменти.

"Апартаменти стали нормою готельного бізнесу, багато гостей нашого міста проживають в апартаментах. Навіть президент Америки проживає в апартаментах…" – зазначив Роман Соловей.

Він запевнив, що будівництво законне: компанія має договір оренди та містобудівні умови на зведення 4-7-поверхівки.

Соловей поскаржився, що з початку цього року на фірму почався тиск і звинувачення в незаконному будівництві. 

"Це спрямовано на дискредитацію мого брата-нардепа Юрія. Заявляю, що брат не проводить комерційної діяльності. Готовий надати всім бажаючим документи щодо цього будівництва,  заявив Роман Соловей.  Робиться все, щоби виставити бізнес, який розвиває місто, злочинцями".

Він додав, що перевірки ДАБІ і Держгеокадастру порушень не виявили. 

Нагадаємо, скандальне будівництво біля озера веде фірма ТОВ "ВРС ЛТД". Згідно з даними системи YouControl, кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ "ВРС ЛТД" є мати народного депутата Юрія Солов'я Ярослава Соловей та його брат Роман Соловей. Серед засновників також ПП "Парк Готель", яке на 100% належить Романові Солов'ю, і спільне українсько-бельгійське підприємство "Рейкарц і партнери. Україна", засновниками якого є компанії з кіпрською пропискою. 

Протягом півроку з критикою цього будівництва виступає депутат міської ради Андріан Волгін. 20 червня на сесії Івано-Франківської міської ради Волгін звернувся до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа з вимогою скасувати містобудівні умови та обмеження на будівництво біля міського озера, яке веде родина народного депутата Юрія Солов’я. Волгін нагадує, що згідно з договором оренди ділянки від 2006 року на цій території передбачалася парковка, а не будівництво. Волгін також довів і перевірка Держгеокадастру підвтердила, що фірма Солов'я самовільно захопила і незаконно використовувала 0,15 га як стоянку для автомобілів, через що на директора компанії ТОВ "ВРС ЛТД", якій належить "Парк Готель", Романа Солов'я було винесено постанову про накладення адміністративного стягнення в сумі 68,979 тисяч гривень згідно з розрахунком завданих самовільним захопленням ділянки збитків. 

8 серпня цього року Андріан Волгін прикував себе кайданками до батареї у кабінеті міського голови Руслана Марцінківа на знак протесту проти незаконної, на його переконання, забудови біля міського озера, яке веде родина нардепа Солов'я. 

Читайте також: Нардепу можна все: як Соловей будує на міському озері
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: