fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Будівництво ГЕС на Дністрі – це бажання освоїти 150 млн грн на техніко-економічному обґрунтуванні", – Галабала

"Будівництво ГЕС на Дністрі – це бажання освоїти 150 млн грн на техніко-економічному обґрунтуванні", – Галабала

Політика 21:06, 16.02, 2017

Оскільки будівництво ГЕС у Івано-Франківській та Тернопільській областях неможливе в принципі, Укргідроенерго не потрібно витрачати 150 млн грн на техніко-економічне обґрунтування цього будівництва.

На цьому наголосила очільниця фракції "ВОЛЯ" в обласній раді Ольга Галабала на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук. 

Сьогодні в Комітеті ВР з екології відбулась зустріч Укргідроенерго, науковців, представників громад та активістів, де дискутували про будівництво ГЕС на Дністрі. Укргідроенерго планує затратити 150 мільйонів гривень на техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва ГЕС і потім давати його на погодження області та громадам.

Ольга Галабала відзначила свою позицію та позицію представників органів самоврядування Тернопільської області:

"Івано-Франківська та Тернопільська області вбачають туристичний та рекреаційний розвиток Дністра, що несумісно з будівництвом і спорудженням ГЕС. Не потрібно витрачати 150 млн грн на техніко-економічне обґрунтування і давати його потім на погодження області та громадам (саме за такою процедурою хоче працювати Укргідроенерго), якщо саме будівництво ГЕС в наших областях неможливе в принципі)".

При цьому, як зазначає Галабала, якщо Укргідроенерго буде відомо про неможливість будівництва ГЕС як такого, що не відповідає стратегії розвитку регіону, а виготовлятиметься ТЕО, то це створює можливість притягнення до відповідальності за нецільове витрачання коштів.

Ольга Галабала запропонувала план із захисту Дністра:

1. Сільські, селищні, міські ради приймають рішення про неможливість і заборону будівництва ГЕС на території своїх громад (відповідно до ст. 10 ЗУ "Про енергетику");

2. Всі рішення органів самоврядування, позицію адміністрацій спрямовуємо офіційними листами в Укргідроенерго з застереженням, що підприємство повідомлено про неможливість будівництва ГЕС і будь-які витрати можуть вважатися нецільовими;

3. Готуємося до оскарження в судовому порядку Програми розвитку гідроенергетики як такої, що прийнята з порушенням процедур.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: