fbpx

Буковелівська фірма хоче будувати в Івано-Франківську міст через Бистрицю Солотвинську

Суспільство 08:40, 10.08, 2017

На будівництво моста через Бистрицю Солотвинську з очікуваною вартістю 206 млн грн претендують чотири фірми. Одна з них наближена до нардепа Олександра Шевченка, одна – з Азербайджану та дві київські компанії, наближені до екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса.

7 серпня завершилося прийняття пропозицій учасників щодо будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв’язки в районі вулиць Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську.

На тендер подали пропозиції чотири учасники.

"Зголосилося виконувати роботи 4 фірми: 2 київські фірми, 1 місцева та фірма з Азербайджану. На даному етапі триває опрацювання та перевірка документації", – пояснив начальник управління капітального будівництва МВК Роман Галіпчак.

Як йдеться на сайті ProZorro, за будівництво моста змагатимуться ТОВ "ПБС" (наближена до господаря "Буковелю", нардепа Олександра Шевченка), ТОВ "Алке Іншаат Санайе ве Тіджарет" (кінцевим бенефіціарним власником якого є азербайджанець Бабаєв Сулейман Галібіят) та дві фірми з Києва – ТОВ "МСУ-2" та ТОВ "Мостобудівельнйи загін №112". Обидві наближені до екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса.

Зокрема, за даними YouControl, фірма "МСУ-2" зареєстрована на Андрія Коротича.

Він також є співзасновником фірми ТОВ "Мостобудівельна компанія МСУ" разом з Світланою Продивус – дружиною екс-нардепа від Партії регіонів Володимира Продивуса.

Сам Володимир Продивус є власником ТОВ "Мостобуд", яке разом з учасником тендеру ТОВ "Мостобудівельний загін №112" заснувало корпорацію "Укрмостобуд".

Нагадаємо, аукціон на будівництво моста має відбутися 12 вересня. По проведенні тендеру у міськвиконкомі роботи з будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вул. Хіміків – Надрічна планують завершити до вересня 2019 року.

Як писав КУРС, будівельні роботи будуть проводитися у три етапи. Перша черга – будівництво транспортної розв’язки на вулиці Надрічній, друга черга – будівництво вулиці Хіміків, третя – будівництво самого моста.

Камінь під будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську до мікрорайону "Пасічна" урочисто заклали 6 травня минулого року. Іванофранківці обрали назву моста інтернет-голосуванням – зі 150 варіантів понад 50% голосів отримала назва "Галицький".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: