fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • "Було поставлене під загрозу життя цілої сім’ї", – подробиці загибелі від сказу домашнього собаки у селі під Франківськом

"Було поставлене під загрозу життя цілої сім’ї", – подробиці загибелі від сказу домашнього собаки у селі під Франківськом

Суспільство 14:06, 08.12, 2016

У селі Підпечари Тисменицького району, що під Івано-Франківськом, оголосили карантин – тут на сказ захворів і помер домашній собака.

Тисменицька РДА поширила інформацію про те, що після засідання районної протиепізоотичної комісії у селі Підпечари та його околицях (включно з лісом – кор.) оголосили карантин по сказу. 

У мережі на інформацію в ЗМІ відреагував франківський художник, журналіст Ігор Роп'яник. Він безпосередньо знав цю ситуацію і в різкій формі заперечив її виклад офіційною інстанцією.

"Нікого той собака не кусав", – написав він.

І розповів, як усе відбулося насправі. На думку журналіста, ветеринарна служба поставила під загрозу здоров'я родини, в якій жив пес: 

"Нікого той собака не кусав, а тихо-мирно конав на своєму подвір’ї. І дізналися б, що за два дні до смерті господарі викликали місцевого ветеринара, аби подивився, що з їхнім улюбленцем — адже мучиться тварина! «А чи не сказ це, часом?» — питали у нього. «Спеціаліст» оглянув пса і авторитетно заявив:

— Ні, сто процентів не сказ: бачите — ясний погляд і хвостом махає…
— Може б, все-таки зробити експертизу?
— Сьогодні субота — лабораторія не працює. Але кажу вам — це не сказ! З’їла щось, напевно. Хай лежить до понеділка. До того часу, мабуть, здохне.

Через два дні собаки не стало.
І що?
А нічого. Господарі могли б просто закопати тварину і поставити крапку. Але власники собаки самі ініціювали проведення експертизи, яка й встановила, що вівчарка була, справді, хвора на сказ.

Ветеринарна служба, агов!!!! Ви усвідомлюєте, що було поставлене під загрозу життя цілої сім’ї! У випадках зі сказом рахунок йде на дні. Вирішальною є не просто вакцинація, а ВЧАСНА вакцинація!

Зате тепер всі підняті на ноги. Коли півень клюнув у місце, яким протирають кабінетні крісла. Оголосили карантин. Проводять засідання. Ходять по подвір’ю господарів, чимось обприскують. А поряд, за огорожею, преспокійно гуляють бродячі собаки, які, можливо, й стали джерелом зараження. Але «служби» їх не помічають. У сільській раді бідкаються, що потрібні гроші, аби викликати відповідну службу і вакцинувати нічийних собак… То, значить, нехай собі бігають, розносять заразу, бо нема грошей…

А те, про що написали ЗМІ, мабуть, з вуст чиновників («потерпілим призначили курс лікування», «труп собаки направили до лабораторії»), то хочеться уточнити: потерпілим НІХТО не призначав курс лікування — вони самі подбали про це, і НІХТО не ініціював направлення трупа собаки до лабораторії, а господарі самі наполягли, щоб це зробили. Бо знають: у нашій державі рятування потопаючих — справа рук самих потопаючих".

На фото, зазначив Ігор Роп'яник, та сама Мальва, якої не стало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: