fbpx

Росіянин Бутусін, що через суд виборює статус біженця, дякує прикарпатцям за підтримку

Суспільство 16:40, 01.12, 2016

Нещодавно Державна міграційна служба України в Івано-Франківській області прийняла рішення про депортацію захисника разом із родиною, що мешкають на Прикарпатті. Тепер Олег Бутусін виборює в суді право жити в Україні.

На сьогоднішньому засіданні суду від адвоката Олега Бутусіна Володимира Бандури надійшло клопотання про долучення до справи свідоцтв про народження та паспортів дітей, свідоцтва про шлюб та чимало інших документів. Також попросив долучити до справи свідоцтво, яке йому електронною поштою прийшло зі США, в якому йдеться, що Олег Бутусін належить до православної церкви за кордоном. Адвокат наголосив, що це важливо, оскільки православна церква Московського патріархату переслідувала Олега Бутусіна.

Крім того, адвокат додав до позовних вимог зобов’язати ДМС повторно розглянути заяву Бутусіна про надання йому статусу громадянина України. Суд задовольнив усі клопотання.

Відповідач, представник ДМС Наталія Цахнюк, попросила суд долучити до матеріалів справи аудіодиск із записом розмови співбесіди Олега Бутусіна в ДМС.  

Адвокат Бутусіна попросив суд відкласти розгляд справи для ознайомлення з усіма матеріалами.

В коментарі журналістам Олег Бутусін розповів про те, що виступав в Росії проти "путінського режиму", та подякував громаді Прикарпаття за підтримку.

"Дякую громаді, що підтримала мене в справі. Не думав, що це так довго продовжуватиметься. З нами Бог і правда. Я "викопую" докази, що нам було в Росії небезпечно. Це вже не Росія, це анти-Росія. Там вже правлять не росіяни", – сказав Олег Бутусін.

Нагадаємо, Олег Бутусін разом із багатодітною сім’єю переїхав з Росії в Україну в 2014 році. З далекого Владивостока Бутусіни втекли в Західну Україну через політичні репресії.

ЧитайтеПереселенці з Росії на Прикарпатті: Повернемось додому тільки на танках

Зараз Олег Бутусін з дружиною Тетяною мешкають з десятьма дітьми в селі Придністров'я Галицького району на Івано-Франківщині. Двокімнатний будиночок з кухнею – це все, що родина змогла собі дозволити після того, як за "копійки" продала все своє господарство в Росії. 

Після того, як Олег Бутусін воював як доброволець на боці України, ФСБ Росії відкрило проти нього кримінальну справу за тероризм. 

Найбільшою проблемою для родини є відсутність українського громадянства. Вони вже неодноразово звертались до влади. У 2015 році під час приїзду Петра Порошенка в Івано-Франківськ Тетяна Бутусіна з дитиною на руках підійшла до Президента та передала йому прохання надати їм громадянство. Однак відповіді від гаранта не отримали.

Нещодавно Департамент міграційної служби України відмовив родині у статусі біженців. Олег Бутусін оскаржив це рішення у суді. 10 жовтня цього року він звернувся до суду у зв'язку з рішенням міграційної служби про депортування його та просить надати йому українське громадянство згідно із Законом України про біженців. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: