fbpx

Cекрет успішної громади: прикарпатські укропівці вчилися писати інвестиційні проекти

Суспільство 13:03, 11.04, 2017

Понад півсотні представників органів місцевого самоврядування та громадських активістів Прикарпаття взяли участь у дводенному тренінгу "Написання проектів та залучення ресурсів від донорських організацій", який відбувався 7 і 8 квітня в Івано-Франківську.

Участь у ньому взяли депутати районних, міських та сільських рад, сільські голови, представники ОТГ від УКРОПу, інформує прес-служба партії.

Організатори тренінгу мали на меті навчити представників місцевих громад писати успішні проекти і в такий спосіб залучати на місця кошти від міжнародних донорів.

Лекторами навчань виступили експерт Інституту політичної освіти Любомир Грицак та керівник проектів Центру громадської активності "Результат" Олена Регеша.

Як зазначив у своєму зверненні до учасників тренінгу голова Івано-Франківської обласної організації "Українського об’єднання патріотів – УКРОП" Микола Палійчук, завдяки отриманим знанням учасники навчання зможуть брати ініціативу у свої руки й самостійно активізувати життя у своїх селах, містах, районах та об’єднаних територіальних громадах.

"Кожен із вас особисто зможе долучитися до розбудови свого населеного пункту. Тому бажаю вам почерпнути від занять максимум знань і найближчим часом реалізувати їх на практиці", – наголосив Микола Палійчук.

Він побажав учасникам навчання продуктивної роботи й успішної реалізації майбутніх проектів.

За словами Марії Білінської, заступника директора департаменту організаційно-методичного забезпечення депутатів місцевих рад секретаріату УКРОПу, рішення, які ухвалюються в громадах, мають бути прозорими, справедливими та задовольняти більшість мешканців.

"Для того, щоб такі рішення ухвалювалися, депутати мають бути освіченими та володіти необхідними знаннями та навичками, – зазначила Марія Білінська. – Саме тому політична партія "Українське об’єднання патріотів – УКРОП" сприяє проведенню навчань для депутатів місцевих рад і дбає про підвищення їхньої депутатської обізнаності".

Також вона наголосила на тому, що будь-яка громада буде самодостатньою лише тоді, коли в ній працюватимуть "драйвові" депутати, які будуть робити все можливе для того, щоб залучити в громаду кошти, зокрема і від міжнародних організацій.

Учасники тренінгу ознайомилися з основними поняттями та видами проектів, практикували правильно визначати проблему, її причини та наслідки, а також формулювати тему проекту.

Крім того, прикарпатські укропівці вчилися визначати ціль проекту, його бенефіціарів та складати план заходів. Учасники тренінгу працювали над формулюванням результатів проекту, ознайомилися зі складанням бюджету та стратегією мінімізації ризиків. За словами учасників навчання, тренінг був дуже актуальним і результативним.

"Ми почерпнули для себе багато нових знань, ознайомилися з особливостями написання проектів, а завдяки роботі в групах змогли практично спробувати написати проект та визначити всі його складові. Отриманий досвід обов’язково будемо використовувати на практиці", – поділилися враженнями учасники тренінгу з Богородчанського району.

Загалом участь у навчанні взяли участь близько 60 осіб практично з усіх районів Івано-Франківської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: