fbpx

Через дощ організатори внесли корективи у літпрограму Porto Franko Gogol Fest

Стиль життя 16:03, 11.06, 2016

Через дощ заходи "Наша маленька українська тайга" (17:00, розмова про Чорнобильську зону) та поетичні читання "Місцеві" (18:30) ми змушені перенести з двору на Незалежності, 18 до до Івано-Франківської бібліотеки для дітей. (пл. Міцкевича, 2, будинок зі шпилем біля кінотеатру "Люм’єр").

17:00 – "Наша маленька українська тайга" – розмова зі сталкером Арчі. Модератор – Богдан Ославський (бібліотека для дітей, пл. Міцкевича, 2; будинок зі шпилем біля кінотеатру "Люм’єр").

Зона відчуження стала для українців утраченим світом, білою плямою на мапі, яка живе й змінюється за своїми законами. Сталкер Арчі розповість про власні вилазки до Чорнобильської зони, про вигнанців, які живуть там постійно, ховаючись від міліції, про місця, де не заходять ні туристи, ані дослідники чи правоохоронці, де кабани трапляються частіше, як люди. Розкаже, що може дати зона, а що забрати.

Учасники: сталкер Арчі, модератор Богдан Ославський 

18:30 – Поетичні читання-марафон "Місцеві" Учасники: Василь Герасим’юк, Іван Андрусяк, Галина Петросаняк, Степан Процюк, Василь Шкурган, Василь Андрушко, Оксана Зеленчук-Рибарук, Мирослав Лаюк, Наталя Ткачик, Катерина Танчак, Василь Карп'юк, Богдан Ославський, Андрій Шийчук (бібліотека для дітей, пл. Міцкевича, 2; будинок зі шпилем біля кінотеатру «Люм’єр»)

Івано-Франківськ часто порівнюють із портом. Для багатьох поетів справді він став точкою відпливу. Хтось із них тут народився, виріс, але тепер приїздить на свята, до батьків чи у відпустку, хтось зробив Прикарпаття своїм домом. Так чи так, але поезія «місцевих» – окремий самобутній острів, навіть попри те, що кожен із них інакший.

Учасники: Василь Герасим’юк, Галина Петросаняк, Степан Процюк, Іван Андрусяк, Наталя Ткачик, Василь Шкурган, Василь Андрушко, Оксана Зеленчук-Рибарук, Мирослав Лаюк, Василь Карп’юк, Богдан Ославський, Андрій Шийчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: