fbpx

Через шахраїв дві франківчанки позбулись коштів на своїх рахунках

Суспільство 08:55, 14.04, 2017

Потерпілі розповіли конфіденційні дані своїх банківських карток псевдопрацівникам "Ощадбанку", після чого з їхніх рахунків пропала значна сума грошей.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в області.

Вчора до поліції за допомогою звернулись дві жительки м. Івано-Франківськ. Жінки розповіли, що до них на мобільні телефони зателефонували нібито працівники банківської установи. В телефонній розмові шахраї повідомили потерпілим про те, що їхні рахунки заблоковані, а для розблокування потрібно повідомити дані банківських карток. Шахраї обікрали 37 та 60-річного віку потерпілих. З їхніх рахунків було знято гроші в загальному на суму понад 10 тисяч гривень.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці постійно повідомляють про такі факти шахрайств, щоб застерегти від біди інших. Пам’ятайте, працівники банку не уповноважені телефонувати клієнтам, тим більше здійснювати будь-які банківські операції у телефонному режимі. Тому у випадку подібних телефонних дзвінків, поліція просить громадян не довіряти незнайомим особам, ким би вони не представлялися – чи працівниками банків, чи правоохоронцями, та у жодному разі не повідомляти своїх особистих банківських даних доступу до рахунків, щоб не стати жертвою злочинців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: