fbpx

Через велику кількість смертей під час пожеж рятувальники просять прикарпатців бути обережними з обігрівачами

Суспільство 10:21, 29.11, 2016

Незважаючи на неодноразові застереження Управління ДСНС України в Івано-Франківській області, на Прикарпатті і далі продовжуються випадки пожеж, травмування та загибелі людей на них.

Тільки з початку поточного року на Івано-Франківщині зареєстровано майже три тисячі пожеж, у вогні загинули 42 людей, з них – двоє дітей, повідомляє прес-служба ДСНС.

З року в рік саме в осінньо-зимовий період все більшої гостроти набуває проблема безпеки життя людини, зростає ймовірність виникнення випадків пожеж в побуті, зокрема через порушення громадянами правил пожежної безпеки при користуванні електронагрівальними приладами, пі­чним опаленням.

Як правило, вогонь завжди може "завітати" туди, де господарює безвідповідальність, байдужість, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Особливу тривогу викликає житловий сектор. Лише за минулі вихідні на пожежах в області загинули двоє осіб.

Загалом, як свідчить статистика, домінуючою причиною трагедій і надалі залишається людський фактор. Банальна людська необережність у поводженні з вогнем коштує людям не тільки значних матеріальних збитків, але й найціннішого – життя.

Шановні мешканці краю! Управління ДСНС України в Івано-Франківській області звертається до вас з проханням подбати про належний стан протипожежного захисту вашої оселі, дотримуватись правил безпеки життєдіяльності в побуті, на робочому місці та під час відпочинку. Дотримуйтеся правил безпечної поведінки самі та вчіть цього своїх дітей. Пам’ятайте, легковажне поводження дітей з газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки у побуті – першопричини сумних та трагічних наслідків. Статистика свідчить: здебільшого нещастя трапляються тоді, коли діти залишаються вдома самі, без нагляду дорослих.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: