fbpx

Три мікрорайони міста об'єднає "Фестиваль франківських дворів"

Суспільство 19:17, 07.06, 2017

У Франківську платформа "Тепле місто" представила проекти – переможці літньої хвилі "Міських ґрантів". Серед них – "Фестиваль франківських дворів".

На літню хвилю ґрантів об'єднання "Тепле Місто" надійшло 10 заявок, вісім з яких потрапили у short-list і оцінювалися експертним журі. Визначили 5 проектів-переможців. Бюджет літньої хвилі "Міських Ґрантів" становив 60 000 грн. Проект ГО "Молодіжне телебачення" "Фестиваль франківських дворів" отримав 15 000 грн.

Фестиваль стане святом, як задумали організатори, щонайменше для 600 франківців  мешканців багатоповерхівок у мікрорайонах міста. Люди будуть знайомитися, працювати і розважатися, обміняються досвідом зі створення ОСББ, з'ясують, чи є у них спільні проблеми, і спробують допомогти одні одним їх вирішити.

"Свято згуртування для мешканців чотирьох будинків різних районів міста та сусідніх до них будинків направлене на тісніше знайомство жителів будинків та вирішення спільних проблем", – так звучить мета фестивального проекту. 

Фестивальними територіями на кілька наступних червневих і липневих вихідних стануть двори у мікрорайоні Пасічна, де розташовується ОСББ "Пасічнянське", на Набережній, 32 та Мазепи, 28.

У цих дворах по черзі збиратимуться мешканці тутешніх будинків і мікрорайонів – в такий спосіб "ходитимуть у гості" одні до одних, пояснив ініціатор проекту Олег Серняк. На кожній локації будуть свої фестивальні особливості, але спільним для всіх стане впорядкування прибудинкових територій. 

"Ми хочемо створити місто добрих знайомих, – зазначив Олег Серняк, – налагодити між людьми дружні стосунки і допомогти налагодити співпрацю між ОСББ". 

Проект амбіційний. Передбачає розвиток, так щоби перевести фестиваль у формат щорічного заходу і розширити коло учасників до представництва мешканців усіх мікрорайонів Івано-Франківська. І все задля популяризації сімейного відпочинку у франківських дворах. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: