fbpx

Чукалівська сільрада просить в облради п’ять гектарів землі – нібито для учасників АТО та молодих сімей

Суспільство 18:34, 25.03, 2016

Сільська рада Чукалівки звернулася до обласної ради з проханням повернути земельну ділянку, на якій планували збудувати спортивний комплекс.

Звернення Чукалівської сільської ради розглянули члени постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Так, у 2011 році робоча група Івано-Франківської обласної ради визначила ділянку розміром 5 га в селі Чукалівка оптимальним варіантом для будівництва спортивно-демонстраційного комплексу. Ділянка в Чукалівці була передана обласній раді в постійне користування. Однак з того часу будівництво так і не вдалося розпочати.

У своєму зверненні сільрада просить обласну раду віддати їм землю  нібито для забезпечення соціального захисту учасників АТО.

Депутат облради Святослав Никорович запропонував довивчити це питання, оскільки невідомо, як саме сільська рада планує розпорядитися землями.

Землевпорядник сільської ради Антон Терешкун зазначив, що навколо села Чукалівка знаходиться п’ять цвинтарів.

“Цих п’ять гектарів, що залишилися, вони залишилися з волі Божої”, – відзначив Терешкун.

За його словами, в селі зібралося 150 заяв молодих сімей на виділення землі.

“Обласна рада не проти повернути ділянку, але ми проти дерибану, який може статися”, – застеріг голова земельної комісії Іван Приймак.

На сьогодні ділянка перебуває у постійному користуванні обласної ради, а розпорядником землі є сільська рада. Тому без її згоди обласна рада може використати цю ділянку лише за цільовим призначенням, тобто  збудувати там спорткомплекс.

“Якщо сільська рада дійсно хоче надати її учасникам АТО, то вона може прийняти рішення про зміну цільового призначення”,  відзначила заступник голови обласної ради Ольга Галабала.

А вже після зміни цільового призначення облрада може передати її військовослужбовцям.

Наразі земельна комісія прийняла рішення рекомендувати обласній раді не повертати ділянку сільській раді, доки та не розробить план детальної забудови території. Крім того, сільрада має оприлюднити прізвища претендентів на отримання ділянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: