fbpx

"Що більший термін придатності їжі – то менше ви будете жити", – франківець-сироїд

Здоров'я 15:38, 09.05, 2017

Студент Івано-Франківського національного медичного університету Петро Білоус розповів, як перейти на сироїдську систему харчування, які хвороби попереджає та лікує сироїдіння, яка різниця між сироїдством та вегетаріанством, як приготувати сироїдський шоколад та багато іншого.

Сироїдіння – це система харчування, в якій повністю або частково виключається вживання їжі, що піддавалася термічній обробці (варінню, смаженню, копченню, запіканню, приготуванню на пару тощо). Люди, які вживають в їжу тільки сирі овочі та фрукти, практично не хворіють. Вважаються, що сироїдіння допомагає в боротьбі з будь-якими захворюваннями, починаючи від прищів, закінчуючи раковими пухлинами, пише ТРК "Вежа".

"Спочатку я захопився фітотерапією, тобто лікуванням травами. По правді кажучи, ефект є, але часто одні трави можуть допомогти одній людині, а для іншої не будуть діяти. Шукаючи необхідну інформацію, я переходив з одного джерела на інше, ці пошуки привели мене до теми здорового харчування. Інформацію я шукав як звичайний студент медуніверситету, мені була потрібна альтернатива. За даними ВООЗ, 50% хворб через неправильний спосіб життя – це погане харчування, нервова напруга та відсутність фізичних навантажень (менше значення має генетика та екологія)", – розповів Петро Білоус.

Ні в якому випадку не можна різко переходити на сиру їжу, радить Петро.

"Якщо робити це одномоментно, то в організму може виникнути сильний дефіцит через нестачу поживних речовин, які організм звик отримувати з тваринної їжі. Організму необхідна підготовка для того, щоб він навчився з фруктів та овочів синтезувати необхідні поживні речовини",  говорить хлопець.

Найперше, він радить всім відмовитися від всієї хімії, синтетики та консервантів.

"Що більший термін придатності їжі – то менше ви будете жити – це гарна аксіома для вибору продуктів у магазині. Як продовжують термін придатності продуктів? Добавляють консерванти у продукти, які можуть псуватись. Консерванти – це ті ж самі антибіотики, що використовують у лікарнях, хімічна промисловість називає їх "консервантами", – каже Петро Білоус.

Процес переходу може супроводжуватися поганим самопочуттям.

"При переході відбувається очищення організму, всі токсини, які організм відкладав у печінці, у жировій тканині, починають виходити. Це часто супроводжується всіма симптомами інтоксикації: головний біль, тошнота, слабкість, швидка втомлюваність, безсоння, часта зміна настрою. Щоб людина не відчувала цих негативних наслідків, потрібний грамотний підхід. Лікарі-натуропати, які практикують сироїдіння, не рекомендують різкий перехід. Найчастіше люди, які починають практикувати сироїдіння, здаються та відмовляються від нього саме через різкий перехідний період і нерозуміння процесів, які відбуваються в організмі. Слабкість та інші симптоми – це часто наслідки очистки організму. З часом організм поступово почне звикати до нового способу харчування і зазначені симптоми пропадуть", – пояснює хлопець.

У раціоні Петра приблизно 90% свіжої рослинної їжі (сироїдської).

"Важко відмовитись від хліба, тому я сам печу бездріжджовий хліб. Також раніше я їв багато майонезу, тепер я готую майонез із квасолі. Солодщі – це солодкі фрукти, фініки. Ще я готую сироїдський шоколад. Його приготування дуже просте: необхідне кокосове масло, мед, банан та какао – все перемішується в блендері та готове для споживання, повірте, магазинний шоколад з цим не зрівняється. Я не фанат різного сироїдного готування, це забирає час і також зменшує засвоюваність продуктів", – зазначає Петро Білоус.

Чіткого раціону в нього нема. Все залежить від апетиту. Це можуть бути різноманітні фрукти, ягоди, сухофрукти, всі овочі в салатах, морква, буряк (можна терти в салати й супи), всі види капусти, гарбуз, льон, кунжут, зелена гречка, пророщена пшениця, також свіжі соки. Зараз почався сезон різної зелені. Також сироїди споживають замочені або пророщені бобові, наприклад горох. Ще пророщують злаки – пшеницю, жито, овес.

"Мій організм швидко пристосувався, в мене немає потреби багато їсти. Коли організм пристосовується повністю, відновлюється мікрофлора кишечника, і тоді всі необхідні поживні речовини надходять з фруктів, овочів та зелені", – констатує сироїд.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: