fbpx

Чим потішать вихідні у Франківську: музика, кава, діти

Суспільство 08:59, 20.05, 2017

Нарешті весна демонструє свій справжній характер, дарує тепло і кличе на вулицю. Головна подія цих вихідних – фестиваль "День Вуличної Музики у Івано-Франківську".

Схопити ритм

Вже з 10.00 години сьогодні, 20 травня, Івано-Франківськ заживе в ритмі музики. 15 локацій у середмісті, понад два десятки подій. Щогодини можна відкривати для себе щось нове. Ровер, щоби оперативно переміщатися між локаціями, для найбільш активних буде не зайвим.

Першою розгорнеться локація рукотворів та фуд-зона на майданчику перед корпусом стоматологічного факультету Медичного універу на стометрівці. 

Відкриття фесту об 11.30 у сквері Міцкевича – шукайте вуличне піаніно.

Дитячі локації зустрінуть малечу з 12.00 у сквері Руської Трійці. Там будуть РобоКлуб, IKEAМанія та "Лісова школа".

Акустична локація біля кав'ярні "Говорить Івано-Франківськ" розпочнеться блюзом і джазом з 12.30. Головна музична сцена – у сквері Міцкевича з 13.00. Хіп-хоп-локація запалить біля "Пінти пабу" на стометрівці, ще одна танцювальна Salsa-локація локація для широкого кола – ввечері у дворику на Шевченка, 3. Повну програму дивіться тут.

1

Але вважайте, що ніяк не можна пропустити виступ сімейного квартету "Савка-бенд" – 16.15, сквер Міцкевича. Варто приєднатися до вибуху "Пенсії" від Яреми Стецика – локація ГІФ. І неодмінно зарядитися позитивом від Оркестру Радості і Щастя "Familia Perkalaba" – там само. Ці виступи розпочнуться з 18.00.

На всі локації вхід вільний.

Насолодитися

В суботу, 20 травня, у Франківську вируватиме Свято морозива. Організатори підготували для дітвори не лише солодощі, а й атракціони та конкурси.

2

Головний приз головного конкурсу – гіроборд.

Де: Вічевий майдан.

Коли: з 13.00 до 18.00

Скільки: витрати на морозиво. Обгортки обмінюють на умовні гроші, з якими можна буде відвідати всі розваги. В середньому 100 грн.

Відкрити для себе

3

Два дні у франківській "Фабриці" на цих вихідних проходить відкритий чемпіонат баристів "Open Barista ChampionshipIF 2017". Перший день визначить фіналістів, у неділю о 15.00 на урочистому закритті чемпіонату нагородять переможців.

Де: Ресторан "Фабрика"

Коли: щодня з 10.00

Скільки: від 50 грн на людину.

4

Ще одна подія, варта уваги. У неділю, 21 травня, в Івано-Франківському національному медичному університеті пройде День відкритих дверей. Детально йтиметься про нову спеціальність в напрямку реабілітації. Цьогоріч Міносвіти виділило на неї 100 державних місць, повідомили в ректораті університету.

Де: центральний корпус ІФНМУ, аудиторія №2.

Коли: 10.00.

Вхід вільний. 

Дивитися

Щоби полоскотати нерви і набратися вражень, сходіть в кіно. Саме йде пріквел легендарного Фільму "Чужий" – фантастичний трилер від Рідлі Скотта "Чужий: Заповіт".

Вирушивши на віддалену планету на дальній стороні галактики, команда колоніального корабля "Заповіт" відкриває те, що здається їм недослідженим раєм, а насправді є темним, небезпечним світом. Єдиним мешканцем того світу є "синтетик" Девід, врятований з приреченої експедиції "Прометей".

Де: кінотеатр "Люм'єр" (вул. Грушевського, 3)

Коли: 10:00, 12:40, 18:00, 21:25, 23:15

Скільки: від 50 грн.

Читати

В неділю, 21 травня, трохи дощитиме, попереджають синоптики. А в дощ добре читаються добрі книжки. Роман Бориса Віана "Серцедер" обіцяє не розважальне, але захопливе читання. Текст хапає і тримає до останнього слова,  враження можуть бути неоднозначні. Однак точно залишиться бажання осмислити середовище і провести паралелі.

5

Роман Віана кртики називають геніальним, свого часу він вважався скандальним і тривалий час не видавався. Переплітаються дві сюжетні лінії – психоаналітик живе в селі, де жорстокий уклад і ще треба пошукати доброчесності, та історія матері, яка в цьому селі виховує трьох близнюків. Обидві лінії дуже сильні – Віан доводить особливості сільського життя до фантасмагоричного абсурду, одночасно відверто і тонко, та не з меншою гіперболізацією, пише про материнство. Яскрава мова і гумор врівноважують іноді досить жорстку психоделіку тексту.

Українською роман вийшов у франківському видавництві "Вавилонська бібліотека".

Повернутися у дитинство

6

Цікаво провести час із дітьми і самому на трохи повернутися у дитинство – в Івано-Франківську цими днями виступає цирк на воді "SHEKERA". В турі Україною цирк представляє нову програму "ALAZANA". В нашому місті відбудеться тільки 5 вистав, тож у неділю є чудова можливість потішити дітей чи й влаштувати повноцінний "батьківський" день із родинним походом в цирк. Обіцяють аква-шоу у неймовірному світі загубленого міста.

Де: на території ТРЦ "Арсен"

Коли: 13:00 та 17:00

Скільки: від 150 грн. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: