fbpx

Чим приваблює і чим відлякує туристів українська Швейцарія: подорож Прикарпаттям. ВІДЕО

Стиль життя 17:29, 06.06, 2017

Українське Прикарпаття, яке завдяки унікальній природі ще називають українською Швейцарією, незаслужено оминають туристи. Причиною цьому є насамперед погане транспортне сполучення.

Село Шешори розташоване за 30 кілометрів від Коломиї. Поряд із селом знаходиться один із найвідоміших карпатських водоспадів – Великий Гук. Висота його потоків досягає 5 метрів. Щоліта тут бувають до 20 тисяч туристів, йдеться у сюжеті "Канал 24"

Також недалеко, під селом Яворів, є відома скеля богині Лади. Подейкують, саме це місце Іван Франко описав у своїй повісті "Захар Беркут".

Скеля повторює обриси вагітної жінки і овіяна повір’ями. Одне з них – щоб очиститися від гріхів, слід пролізти через цю вузьку щілину. Місія не для слабкодухих, та відчуття того варті.

На обід туристам пропонують форель. Її можна впіймати самотужки у штучному ставку, що у гірському селі. Гості від такого відпочинку у захваті.

Але масово туристи на Прикарпаття не їдуть. Гостей відлякують жахливі дороги. Більшість шляхів не бачили капітального ремонту за всі роки української незалежності.

Місцева влада розводить руками, адже сума, необхідна на ремонт автошляхів, більша за річний бюджет селища.

Якщо держава не знайде грошей на ремонт, то українська Швейцарія і надалі залишатиметься малодоступною, навіть для українського туриста, вже не кажучи про іноземців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: