fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: кілька порад для передвеликоднього вікенду

Суспільство 08:11, 08.04, 2017

Погоду на цей вікенд обіцяють не найкращу, але ми упевнені, що хороший настрій не залежить лише від неї. От вам кілька порад, як зробити вихідні приємними, корисними і незалежними від погоди.

Відвідати виставку сакрального мистецтва

До Великодня залишається тиждень. Й окрім приготування пасок, ковбас та інших смаколиків, знайдіть час відвідати виставку сакрального мистецтва. В експозиції роботи викладачів і студентів кафедри сакрального мистецтва Львівської національної академії мистецтв.

Де: виставковий зал НСХУ (вул. Незалежності, 53)

Коли: до 10 квітня

Скільки: безкоштовно

Лікуватися від щастя у кіно

Якщо реально і сакрального вам замало, то радимо фільм "Ліки від щастя". Тут вам суцільний трилер, загадки, трохи жахів і багато чого дивного і незрозумілого.

Амбітний молодий керівник Локхарт відправляється в оздоровчий центр у віддалене місце швейцарських Альп, щоб забрати якогось співробітника містера Пемброка. У стінах центру він зустрічає дівчину Ханну, яка розповідає йому, що ще нікому не вдавалося піти… Незабаром у нього виникають підозри, що чудодійні процедури спа-салону є не тим, чим вони видаються. Локхарт потрапляє в аварію і сам повинен пройти курс лікування. Тоді-то він і бачить, що оздоровчий центр – тільки прикриття.

Де: театр кіно "Люм’єр" (вул. Грушевського, 3)

Коли: до 12 квітня, 21:15

Скільки: 60 грн

Читати про Прикарпаття

Роман "НепрОсті" Тараса Прохаська вийшов друком 15 років тому у видавництві "Лілея-НВ". Але саме час перечитати його тим, хто уже знайомий з текстом, і пора нарешті прочитати його тим, хто ще цього не зробив раніше. Роман присвячений "альтернативній" історії Карпат в першій половині XX століття. Події розгортаються в часовому проміжку 1913–1951 рр.

1

У 2016-му році в рамках проекту Nova Opera композитори Роман Григорів та Ілля Розумейко написали сон-оперу "НепрОсті", а нещодавно стало відомо, що роман екранізують.

Д(е)бати про місто

Якщо толоки минулої суботи було замало, радимо долучитися до ініціативи 1991 Open Data Incubator "Дебати з проблем міста".

2

У нестандартній формі можна пошукати можливості для вирішення таких проблем, як: безпека та чистота в місті, комфорт мешканців, облаштування дитячих просторів, туристична привабливість Івано-Франківська. Доля міста у наших руках.

Для участі варто зареєструватися.

Де: Urban Space 100, вул. Грушевського 19

Коли: 9 квітня, 12:00–14:00

Скільки: безкоштовно

Освятити вербу

Якщо ви християнин, то нагадувати вам зайво, але про всяк випадок.  

Неділя за тиждень перед Великоднем називається "вербною", "шутковою" або "квітною". За християнським вченням у цей час Спаситель Христос уїжджав до Єрусалиму на ослику і миряни устеляли перед ним дорогу пальмовим листям. Оскільки в Україні пальми не ростуть, то їх замінили вербовими гілками.

3

У франківців одним із найпопулярніших місць освячення "шутки" є Архікатедральний Cобор Воскресіння Христового.

Закрити зимовий сезон

У Буковелі саме запланували закриття сезону, але, певно, зарано. Прогноз погоди ще нагадує про можливість появи снігу на весняних карпатських горах. Цьогоріч уперше тут проходить Z-Games On Snow, який об'єднує музику, гори і тусовку.

4

Діджеї, вечірки, хіп-хоп, D'n'B, рок, реп, техно, фанк, реггі, традиційний Girls Camp та змагання у крижаному басейні Pool Jam. Тут точно буде гаряче, незалежно від погоди. У суботу, наприклад, виступатиме Іван Дорн. Квитки на його концерт продають із трансфером із Франківська.

Де: ТК "Буковель"

Коли: 8 квітня, 21:00

Скільки: 350–550 грн

Катерина Котвіцька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: