fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: короткі поради для довгого травневого вікенду

Стиль життя 08:07, 29.04, 2017

Вихідних днів цього тижня удвічі більше, тому варто скористатися усіма нашими порадами. Як зробити вихідні цікавими і насиченими? У програмі – комедія у драмтеатрі, блюз у пабі, майстер-клас з діджеінгу і ще кілька ідей. Обирайте на власний смак або встигніть все!

Дивитися

У театрі на свята не густо. У суботу і неділю покажуть героїчну комедію на дві дії "Пристрасті ТІЛЯ" за мотивами п'єси Григорія Горіна "Тіль". Її в Івано-Франківську ставить режисер київського "Дикого театру" Максим Голенко, автор альтернативних постановок "Афродизіаки" у цирку, "Viй 2.0" та інших.

1

Крім того, у виставі задіяне все молоде покоління театру, а батьків "Тіля" грають корифеї, народні артисти Олександр Шиманський та Жанна Добряк-Готв’янська. Режисер постановки Максим Голенко розказав, що те, про що вистава, з’ясується тільки в кінці постановки, на прем’єрі. 

Де: Івано-Франківський академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка (вулиця Незалежності, 42)

Коли: 29 і 30 квітня о 18:00

 

Слухати

Ті, хто хоче послухати блюз та рокову класику B.B. King, Muddy Waters, Led Zeppelin, Erik Burdon, John Fogerty, ZZ Top, Jimmy Hendrix, Pink Floyd, Deep Purple варто не пропустити концерт кавер-бенду з Харкова "Banderas Blues Band". Обіцяють – сумно не буде. Вхід вільний.

2

Де: паб "Старий пес" (площа Міцкевича, 4)

Коли: 29 квітня о 21:00

 

Вчитися

Для тих, хто не лише любить слухати музику, а й хоче створювати власні мелодії, влаштують майстер-клас з діджеінгу. У суботу такий проведе DJ Igorskee. Він познайомить із торнтейбл діджеінгом (діджеінг на вінілових програвачах), обговорить і пояснить суть діджеінгу і його зв'язок зі створенням музики. Та загалом, якщо вам не вдасться після цього зробити власний сет, то знайте: головне – міксувати не лише музику, а й власне дозвілля.

3

Де: Urban Space 100 (вул. Михайла Грушевського, 19)

Коли: 29 квітня о 21:00

 

Читати

Під час таких затяжних вихідних рекомендуємо вам книжки "Вавилонської бібліотеки". Перекладацький проект із Франківська уже видав 8 книжок. Серед останніх – "Ґалапаґос" Курта Во́ннеґута, "Уот" Семюела Беккета, "Який чудесний світ новий!" Олдоса Гакслі, "Маг" Джона Фаулза.

4

З’явилися вони у різних українських видавництвах. Усі вони вирізняються на книжкових полицях якісним дизайном і точно можуть стати окрасою вашої домашньої бібліотеки. Обирайте ту, яка вам візуально подобається найбільше. А за наповнення будьте упевнені – під обкладинками справжні шедеври.

 

 

Зайнятися агрофітнесом й інтернет-детоксом

5

Якщо принади міського життя втомили вас, то радимо повернусь до матінки-землі. Не завадить посадити город чи бодай упорядкувати клумбу. Фізичні навантаження корисні не лише для м’язів, а й мозку. А ще замість телефона чи планшета  взяти у руки граблі чи інший реманент. Пора розвіятися і влаштувати агрофітнес або інтернет-детокс. А ще краще і те, й інше.

 

Влаштувати пікнік на березі Бистриці

Якщо погода не підведе, то саме час вибратися на пікнік і відпочити з родиною чи друзями на природі. Не забудьте, що фіналом такої вилазки має бути не допита пляшка алкоголю, а прибране після себе місце.

Гарних вихідних!

 

Катерина Котвіцька

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: