fbpx

Чим зайнятися на вихідних у Франківську: найцікавіші події і поза ними

Стиль життя 08:45, 25.03, 2017

Як зробити вихідні цікавими і насиченими? У програмі – класична музика, чтиво про Франківськ 90-х, кіно, навчання і ще багато різного. Обирайте на власний смак і плануйте незабутній вікенд.

Слухати

Концерт "На крилах романтизму"

Поціновувачам класичної музики радимо не пропустити концерт академічного камерного оркестру "HARMONIA NOBILE".

1

Учні та випускники викладача Івано-Франківського музичного училища ім. Д. Січинського Ольги Назаренко Божена Митлюк, Оксана Мар’яш, Андрій Гаврилюк, Катерина Савіцька, Катерина Фрей, Наталія Куриляк зіграють твори Франца Шуберта, Фелікса Мендельсона-Бартольді, Габріеля Форе, Каміля Сен-Санса, Ісаака Берковича.

Де: Обласна філармонія вул. Курбаса, 3

Коли: 26 березня, неділя; 17:00

Скільки: 60 грн.

 

Дивитися

Виставка живопису Василя Равлюка "Теплобачення"

Мистецтво – всюди. Це нам спробує довести художник Василь Равлюк. У рідному місті триває його персональна виставка. Митець пропонує змінити погляд на фізіологічне й естетичне сприйняття дійсності, "інший" погляд на буденні речі.

Матеріалом для серії "Теплобачення" стали фото, створені за допомогою тепловізора. Технічний прилад використовується як допоміжний інструмент художника.

2

Де: "АРТ на Мур", провулок Фортечний, 1

Коли: до 1 квітня, 11:00-17:30

Скільки: безкоштовно

Читати

Олег Криштопа "Ліхіє дев’яності: Станіславський феномен" (видавництво "Темпора")

Тим, кому у таку нестабільну весняну погоду, захочеться побути вдома, пропонуємо почитати книжку про Франківськ.

3

Журналіст і письменник Олег Криштопа написав книжку про рідне місто "Ліхіє дев’яності: Станіславський феномен". До створення видання активно долучилися місцеві письменники Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Іван Ципердюк, а також журналіст Богдан Скаврон. Найцікавішим персонажем книжки став Джон Сідхартху – британець, колишній в’язень, який потрапив до Франківська. У тексті також знайдете чимало цікавого про  івано-франківських міських та обласних голів різних років, побут мешканців та їхню участь у політичному житті, розвиток місцевої преси, як-от "канал, який працював краще за УТ1". А ще про ресторанний бізнес і ядерну зброю у Карпатах.

Франківцям цю книжку точно не варто оминути увагою. Видання про Франківськ входить до циклу "Ліхіє дев’яності" видавництва "Темпора", де також з’явилися книжки про Ужгород, Суми та Дніпро.

Де: видання можна купити у книгарні "Є".

 

Їсти

Urban Space 100

Для любителів смачної їжі і гарної музики пропонуємо сходити в Urban Space 100. Так ви допоможете розвивати місто, адже 80% прибутку закладу йдуть на соціальні ініціативи для Франківська. У меню багато пісних страв та органічних продуктів.

4

Де: Urban Space 100, вулиця Грушевського, 19

Коли: щодня із 6:00 до 23:00

 

Навчатися

Презентація навчальних проектів із соціального підприємництва

Тренд соціального підприємництва продовжує набувати популярності. Якщо ви ще не "заражені вірусом" бізнесу, метою якого є вирішення соціальних проблем, – сходіть на презентацію навчальних проектів курсу "Соціальне підприємництво". У суботу у Франківську презентують навчальні проекти із соціального підприємицтва, які розробили студенти магістерської програми Управління неприбутковими організаціями на основі кейсу “Теплого Міста”.

Де: Urban Space 100, вулиця Грушевського, 19

Коли: 25 березня, субота; 14:00

Скільки: безкоштовно

 

Розважатися

Фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва Stanislaviv Dance Festival 2017

5

Подія об’єднає танцюристів різного віку та виконавців усіх танцювальних жанрів з найвіддаленіших куточків України та із закордону. Класичний, народний, бальний танець, різні напрямки сучасної хореографії – все це для франківців, охочих на вихідних до танцювальних ритмів.

Де: Івано-Франківський академічний обласний музично-драматичний театр імені Івана Франка, вулиця Незалежності, 42

Коли: 25 березня, субота; 10:00

Скільки: безкоштовно

 

Фільм "Красуня і чудовисько"

Класичному сюжету "Красуні і Чудовиська" вже понад 250 років, а із виходом на великі екрани кінострічки студії "Disney" до однієї з найвідоміших казок світу вкотре прикуто загальну увагу.

1810 рік. Белль, роль якої у стрічці виконала Емма Уотсон (відома кінолюбителям за роль Герміони в екранізації історії про Гаррі Поттера), разом з батьком Морісом щасливо живе в селі. Але одного разу тато на шляху до ярмарку губиться і випадково виявляється в величному замку, де править Чудовисько. У пошуках батька Белль теж потрапила сюди. Врятувати його вона може тільки пожертвувавши собою. І дівчина залишиться сама з Чудовиськом і його слугами. Фільм є однойменною адаптацією казки Шарля Перро.

Де: кінотеатр "Люм'єр", вулиця Грушевського, 3

Коли: до 29 березня 10:00, 14:30, 12:10, 19:20

Скільки: 45-60 грн.

 

Pasage Wedding Festival

6

На вихідних щорічний фестиваль, який проходить у Франківську утретє, збере фахівців весільної індустрії. Цьогоріч виставка триватиме 2 дні та буде розміщуватися в трьох залах – холі, ресторані та на терасі ресторану, а також в залі клубу. Вся шоу-програма буде відбуватись на сцені клубу.

Де: Pasage Gartenberg, вулиця Незалежності, 3

Коли: 25-26 березня

Скільки: безкоштовно

Подорожувати

Буковель

7

Якщо душа прагне подорожей, варто вхопити останню нагоду і покататися на лижах чи борді. Тут уже діють весняні акції, які дозволять вам заощадити близько 55% на катанні.

24-26 березня 2017 року у "Буковелі" будуть проходити найпопулярніші й наймасовіші в Україні дитячі змагання з гірськолижного спорту "Bukovel Kids Cup 2017", у яких візьмуть участь команди дитячо-юнацьких спортивних шкіл, громадських організацій, спортивних клубів та учасники, які виступають індивідуально.

Відстань із Франківська до Буковелю 110 кілометрів. Доїхати можна авботусом або на власному авто.

 

Катерина Котвіцька 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: