fbpx

Чиновника, якого спіймали на хабарі, у Косові знають як "протекцію" нардепа Юрія Солов’я

Суспільство 13:15, 22.01, 2016

Посадовець, що вимагав хабар на Прикарпатті, – перший заступник голови Косівської районної державної адміністрації Михайло Павлюк.

Як писав КУРС, Михайло Павлюк хотів збагатитися на 88 тисяч гривень. Впіймали Павлюка під час отримання від підприємця "першого траншу" хабара 21 січня між 13 і 14 год.

КУРСу стало відомо, що підприємець виконав ремонтні роботи приблизно на 900 тисяч гривень. Однак через бюрократичні процедури не міг отримати з бюджету кошти за виконані роботи. За допомогою він звернувся до першого заступника голови РДА. Той обіцяв посприяти за "відкат" у розмірі 10%, тобто приблизно 88 тисяч гривень. Правоохоронці затримали Павлюка біля його житлового будинку у селі Черганівка та вилучили отримані 28 тисяч гривень. Ще 60 тисяч підприємець мав віддати пізніше.

На посаді першого заступника голови Косівської райдержадміністрації Михайло Павлюк пропрацював не цілий рік. До того очолював комунальне підприємство "Маєток святого Миколая" у рідному селі.

За освітою Михайло Павлюк юрист – закінчив Прикарпатський національний університет. Свою кар’єру розпочав у Косівському районному управлінні юстиції спеціалістом першої категорії, де отримав 15-ий ранг державного службовця. Після того працював юристом на ТОВ "Пі Сі Мастер", а згодом заснував власне підприємство "Павлюкбудтранс".

Михайло Павлюк двічі обирався депутатом Косівської районної ради. У 2006 пройшов до ради від блоку "Наша Україна", очолював постійну депутатську комісію з питань транспорту і зв'язку. Вдруге пройшов до райради у 2010 році від партії "Фронту змін". Та вже невдовзі поміняв партійну приналежність – очолив Косівську районну організацію партії "УДАР".

У 2012 році балотувався від "УДАРу" під 138 номером у списку до Верховної Ради. До слова, на той час Павлюк задекларував майже 400 тисяч гривень річного доходу.

Після конфлікту в обласному "УДАРі" у 2014 році між тодішнім очільником обласної організації партії Романом Чернегою та нинішнім нардепом Юрієм Солов’єм Павлюк підтримав останнього, агітував за нього під час виборчої кампанії до Верховної Ради у 2014 році. За що, подейкують, Соловей і лобіював його на посаду першого заступника голови адміністрації.

Минулого року Михайло Павлюк балотувався до райради від партії "БПП "Солідарність". Однак втретє жителі Косівського району за нього не проголосували.

Наразі першого заступника Косівської РДА Михайла Павлюка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За одержання неправомірної вигоди зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: