fbpx

ДАБІ розпочала перевірку будівництва десятиповерхівки по вулиці Шевченка, 67. ФОТО

Суспільство 12:52, 23.02, 2017

Мешканці кількох будинків на вулиці Шевченка звернулися до управління Держархбудінспекції в Івано-Франківській області з проханням перевірити законність будівництва на вулиці Шевченка, 67.

Два десятки мешканців вулиці Шевченка сьогодні навідалися на будівельний майданчик, де зводиться висотка "Кофморт-Вест-ІФ". Люди стурбовані, що це перша "свічка", яка виросте на історичній пішохідній вулиці Шевченка, де відсутня висотна забудова. За проектом біля будинку передбачається облаштування парковки на понад 100 місць.

"З 2014 року почалося будівництво, яка буде поверховість, ми довідалися два тижні тому", – розповіла мешканка будинку на Шевченка, 69 Марія Маркова.

Сьогодні представники управління Держархбудінспекції відвідали будмайданчик і повідомили мешканців, що розпочали перевірку будівельних робіт. Директор ТзОВ "Комфорт-Вест-ІФ" Тарас Мельничок запевнив, що є всі дозвільні документи на будівництво. Крім того, забудовник сплатив пайовий внесок у розвиток інфраструктури міста.

1

Олег Семків, начальник відділу контролю за будівництвом управління з питань державного архітектурно-будівельного контролю виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, відзначив, що перевірка триватиме п’ять днів.

"Сьогодні перевіряють первинний дозвільний документ на виконання дозвільних робіт. Він є. Є декларація на початок виконання будівельних робіт, видана 05.06.2014 року на підставі архітектурно-планувального завдання управлінням містобудування та архітектури міської ради 21.06.2009 року. Якщо за результатами п’ятиденної роботи буде виявлено якісь порушення, які дійсно будуть загрожувати безпеці, або будуть порушені державні будівельні норми, роботи будуть зупинені", – пообіцяв Семків.

Скаржитися на будівництво мешканці пішли в мерію.

2

Заступник міського голови Олексій Кайда переконував людей, що вперше чує про будівництво за цією адресою. Обіцяв вивчити питання та зустрітися зі скаржниками повторно о 13.00.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: