fbpx

"Даноша" хоче відкрити свиноферму на Рожнятівщині

Суспільство 18:27, 21.05, 2015

Керівництво свиноферми планує розширювати свою географію і на території Рожнятівського району.

Представники ТзОВ "Даноша" розповіли керівникам громад про діяльність свинокомплексу від часу його заснування. Закцентували увагу на тому, що ТзОВ "Даноша" – українська сільськогосподарська компанія із 100% датськими інвестиціями, передає КУРС з посиланням на прес-службу Рожнятівської РДА.

Перші враження, сформовані неприємним запахом, спробував розвіяти генеральний директор Крістіан Брокоп Якобсон. Ця тема для керівника компанії уже давно знайома. Проте Крістіан Брокоп запевнив, підприємство працює за європейськими стандартами, тож шкоди довкіллю не завдає. Людський фактор зведено до мінімуму. Сучасна техніка обладнана комп'ютером, який з точністю визначає обсяг добрива, що вноситься на кожен гектар, а це не завдає шкоди довкіллю. Крім того, система шлангів попереджує випаровування під час вирощування зернових культур. 

Він також зазначив: "Свинокомплекс на території села – це не тільки нові робочі місця, що також дуже важливо. Завжди приходимо із хорошим соціальним пакетом, привабливими пропозиціями для людей. Беремо активну участь у розвитку інфраструктури села, а екологічні питання завжди у пріоритеті. Таким чином ми хочемо показати, що наша компанія завжди прагне бути партнером в селі. Ми завжди стараємося реалізовувати спільні проекти. Самотнім, літнім та малозабезпеченим приносимо пасхальні кошики, подарунки до дня Святого Миколая".

Начальник відділу агропромислового розвитку РДА Зіновій Мельник зазначив, такий інвестор надійний партнер, оскільки він буде зацікавлений, щоб землі не виснажувались, оскільки постійно тут працюватиме, та й старатиметься не зіпсувати відносини із громадою.

Голова райдержадміністрації Ірина Люклян зазначила, що наступного тижня це питання розглядатиметься на робочій нараді уже з урахуванням думки громади.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: