fbpx

Держархбудінспекція просить суд знести самочинну забудову на Пасічній, 63 після того, як "узаконила" її

Суспільство 10:30, 25.01, 2016

Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Івано-Франківській області звернулося до суду з проханням прийняти рішення про знесення самочинно забудованої споруди на Пасічній, 63 в Івано-Франківську.

Про це КУРСу повідомив правозахисник Володимир Бандура.

Позов  розглядатиме Івано-Франківський окружний адміністративний суд. Відповідач у справі – Ідзьо Євген Іванович, з яким міська рада уклала договір оренди земельної ділянки, на якій ведеться будівництво.

Держархбудінспекція у позові посилається на те, що в забудовника була відсутня погоджена проектна аргументація, а також будівництво здійснюється без проведення авторського нагляду, отже, є всі підстави вважати об’єкт самочинним будівництвом.

Як писав КУРС, ДАБІ 9 червня 2015 року скасувала декларацію на початок будівельних робіт на вулиці Пасічна, 63. Однак до кінця року там виріс багатоповерховий будинок.

Згодом з’ясувалося, що управління ДАБІ в Івано-Франківській області у вересні 2015 року поновило декларацію про початок будівельних робіт, а в листопаді – вже видало декларацію про готовність об'єкта до експлуатації.

Будинок без дозвільних документів зводила компанія ТОВ "Контиліум". У департаменті містобудування та архітектури повідомили, що не видавали підприємцю містобудівні умови та обмеження, а територія, на якій ведеться будівництво, призначена для садибної житлової забудови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: