fbpx

Департамент фінансів шукатиме 2 мільйони гривень на лікування онкогематологічних захворювань

Здоров'я 13:32, 06.03, 2017

Депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Олег Атаманюк наполягає на справедливому розподілі коштів на регіональні програми з охорони здоров'я, зокрема вимагає збільшити витрати на лікування онкогематологічних захворювань.

На засіданні комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики депутата підтримали члени комісії, було прийнято рішення доручити департаменту фінансів відшукати 2 мільйони гривень – по одному на дорослу та дитячу онкогематологію, йдеться у прес-релізі партії "ВОЛЯ".

У календарному плані заходів на 2017 рік регіональних цільових програм на закупівлю лікарських засобів для лікування онкохворих дітей заплановано 500 тисяч гривень. За словами Атаманюка, цього вистачать, щоб вилікувати максимум двох хворих з гострою лейкемією.

"Ми виділяємо на дитячу онкогематологію лише 500 тисяч гривень, при тому, що лікування одного хворого з гострим лейкозом коштує близько 300 тисяч", – обурився депутат.

В той же час, звернув увагу Олег Атаманюк, на інші програми виділяють десятки мільйонів. До прикладу, на гемодіаліз планують затратити понад 70 мільйонів, при тому, що з минулорічної програми гемодіалізу ще залишились кошти. 

На комісії було прийнято рішення доручити департаменту фінансів відшукати 2 мільйони на лікування  дитячої і дорослої онкогематології. 

"Ми реально можемо врятувати цих людей, волонтери та благодійники змушені збирати кошти на лікування таких хворих, а ми чомусь не виділяємо кошти на те, де ми реально можемо допомогти", – наголосив Атаманюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: