fbpx

Депутати Надвірнянської міськради відмовили у наданні ТзОВ "Струмок" пільги по орендній платі

Суспільство 12:53, 31.03, 2017

Вчора на сесії Надвірнянської міської ради депутати відмовили у задоволенні заяви скандально відомого ТзОВ "Струмок" щодо надання йому пільги 30% по орендній платі за користування цілісним майновим комплексом опалювальної котельні на вул. Княгині Ольги, 9.

Нагадаємо, у 2016 році депутати міської ради продовжили договір оренди вказаного вище цілісного майнового комплексу опалювальної котельні. Через численні скарги жителів прилеглих будинків на шкідливі викиди і шум, що виникають внаслідок роботи котельні, у вересні народні обранці внесли зміни до рішення – скоротили термін оренди до 1 року. Та вже у жовтні підприємець ТзОВ "Струмок" шантажем домігся повернення попередніх умов оренди, мотивуючи тим, що у випадку непродовження договору оренди без тепла залишилися дві школи міста, Центр дитячої творчості та музична школа, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

Депутат міської ради від партії "ВОЛЯ" Володимир Монастирецький відзначив, що ТзОВ "Струмок" використовує приміщення котельні як в опалювальний сезон, так і для виробництва теплової енергії для функціонування пральні і хімчистки.

"Неодноразово жителі будинків, розташованих на вулицях Котляревського, Княгині Ольги, Соломії Крушельницької в м. Надвірна, зверталися до органів державної влади та місцевого самоврядування зі скаргами, що котельня працює постійно, а не тільки в опалювальний період, що унеможливлює нормальне проживання в квартирах. Про яку пільгу ми можемо говорити, якщо суб’єкт господарювання орендує котельню в міської ради та використовує її не лише в опалювальний сезон та не лише для опалювання бюджетних установ, а й для своїх власних інтересів?! Тому доцільності і підстав надання ТзОВ "Струмок" пільги 30% по орендній платі за користування цілісним майновим комплексом опалювальної котельні, на мою думку, немає", – наголосив Монастирецький.

Також, ТзОВ "Струмок" 1 лютого 2014 року надали в оренду центральний тепловий пункт, що розташований неподалік котельні і де був розміщений склад. Термін дії договору оренди закінчується 31 травня, тому депутати прийняли рішення не продовжувати оренду і зобов'язати ТзОВ "Струмок" передати приміщення міській раді. 

"Добре, що депутати прийняли рішення припинити дію договору оренди із ТзОВ "Струмок". Адже згідно з умовами договору міська рада повинна за місяць до закінчення дії договору прийняти рішення, продовжувати оренду чи ні. Якщо таке рішення не прийняти, то оренда автоматично продовжиться ще на 11 місяців",  відзначив Монастирецький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: