fbpx

Депутати Надвірнянської райради обурені станом доріг у районі та мізерним фінансуванням на 2017 рік

Суспільство 16:10, 20.03, 2017

На ремонт доріг Надвірнянщини у 2017 році передбачено лише 3 мільйони гривень, при тому, що якість доріг у цьому районі чи не найгірша в Івано-Франківській області. Депутати районної ради висловили ідею ліквідувати Надвірнянський райавтодор, який не виконує свої обов'язки.

Про це йшлося на сесії Надвірнянської районної ради в четвер, 16 березня, інформує прес-служба партії “ВОЛЯ”.

Щодо питання ремонту доріг доповідав заступник начальника САД області з експлуатаційного утримання доріг Михайло Новосільський та представники райавтодору. Вони повідомили, що на Надвірнянщину передбачено 3 млн грн на всі дороги. Весь депутатський корпус висловив обурення незадовільним станом доріг в районі та таким мізерним фінансуванням.

До прикладу, депутат від партії “ВОЛЯ” Іван Гевкалюк питання ремонту дороги в селі Гаврилівка, яке він представляє у райраді, порушував ще минулого року. Він тоді звернувся до голови районної ради та до голови РДА, ті в свою чергу звернулись до Облавтодору. У відповіді повідомили, що на дорозі Богородчани – Ланчин, що проходить через Гаврилівку, вже приступили до виконання робіт і до кінця року роботи на цій ділянці дороги будуть завершені.

“Відповідно я дуже зрадів, думав, що не встиг на сесії порушити це питання, як вже взялись до роботи. Буквально через декілька тижнів мені прийшлось їхати з села на Івано-Франківськ і я спеціально поїхав через село Волосів, щоб перевірити, який стан тієї дороги. Побачив, що фактично нічого не було зроблено. В листі ж було написано, що буде дорога спрофельована, фоси розчищені”, – зазначив Гевкалюк.

Вчора на сесії районної ради депутат звернувся до керівництва Райавтодору з питанням, на які саме дороги передбачені кошти. У відповідь інформації не надали.

“Сумніваюсь, що щось буде  виконано і по трасі Тлумач – Лісна Тарновиця, яка також йде через Гаврилівку. У свій час на цій дорозі були розпочаті роботи за сприяння нардепа Юрія Дерев’янка, який клопотав про виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку. Тоді до села Парище дорогу відремонтували, а до села Гаврилівка так і не дійшли, по сьогоднішній день дорога в аварійному стані. Я щодня їжджу на роботу машиною і дуже співчуваю перевізникам, які возять людей по таких дорогах, а потім змушені ремонтувати транспорт”, – пояснив Гевкалюк.

Депутат додав, що по цій аварійній дорозі щодня возять дітей до школи, яка знаходиться в центрі села.

“Така аварійна дорога становить небезпеку. Адже в нас немає тротуарів. Вважаю, що краще відремонтувати дорогу, застерегти дітей, аби потім не було нещасних випадків”, – наголосив Гевкалюк.

Категорично налаштована і громада села. Місцеві попереджають, що перекриють об’їзну дорогу та змусять машини їхати через Гаврилівку і Волосів, по трасі Богородчани – Ланчин та Тлумач – Лісна Тарновиця: “Щоби водії побачили, яка в нас дорога, може, й самі якось захочуть посприяти у її ремонті”.

Гевкалюк запевнив, що буде звертатись до депутатів обласної ради та до Верховної Ради, щоби на дорогу в селі Гаврилівка таки віднайшли кошти.

Депутат Надвірнянської райради від партії “ВОЛЯ” Іванна Савчук в свою чергу відзначає, що дороги Надвірнянщини в найгіршому стані в області і за це дорожники та місцева влада повинні нести відповідальність.

“Це дуже болюче питання. Ми всі їздимо по області і бачимо, що в нашому районі найгірші дороги. От їдеш через Богородчанський район – все добре, тільки заїжджаєш на територію населеного пункту Цуцилів – катастрофа. Взимку була ще гірша ситуація. Саме ділянка дороги між селами Цуцилів і Волосів найгірша, там ями такі, що жаліються всі – і автомобілісти і пішоходи . Чому така ситуація саме в нашому районі? Можливо варто взагалі ліквідувати райавтодор, якщо він не може навести порядок з нашими дорогами?” – наголосила депутат.

Нагадаємо, народний депутат від партії “ВОЛЯ” Юрій Дерев’янко звертався до Служби автомобільних доріг з проханням провести у 2017 році ремонт дороги Р-24 Таратів  – Кам’янець Подільський на ділянці в селищі Ворохта. Також нардеп направив звернення керівництву області та САД щодо необхідності ремонту доріг місцевого значення Богородчани – Ланчин, Росільна – Надвірна, Лука – Коломия. Крім того, Дерев’янко клопотав перед Надвірнянською районною владою подати на конкурс ДФРР на 2017 рік проекти з ремонту доріг місцевого значення Надвірна – Бистриця, Яблунів –Делятин, Тлумач – Лісна Тарновиця, Битків – Білозорино, Білі Ослави – Чорний Потік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: