fbpx

Депутати облради побоялися включити Галабалу в Наглядову раду облагролісу

Суспільство 14:06, 25.03, 2017

Депутати обласної ради відмовились включити очільницю фракції "ВОЛЯ" Ольгу Галабалу до Наглядової ради КП "Івано-Франківськоблагроліс".

На сесії розглянули питання про Наглядову раду Івано-Франківського обласного комунального агролісогосподарського підприємства "Івано-Франківськоблагроліс". Запропонували затвердити склад Наглядової ради, до якого мають входити 5 осіб: Сергій Басараб, Тарас Виноградник, Михайло Королик, Олександр Матусевич, Дмитро Грицюк, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

Як наголосила Ольга Федишина, таке рішення буде носити дискримінаційний характер щодо всіх фракцій, оскільки представника від "ВОЛІ" не включено до пропонованого складу. Згідно з Положенням Наглядової ради, членів до її складу мають право висувати фракції та голова облради.

"Маю пропозиції в частині кількісного складу та суб’єктів висування кандидатів. Щоб не було дискримінації до жодної з фракцій, які є в обласній раді, а їх є 6, пропоную викласти 2-ге речення пункту 4.1 у редакції "кількісний склад Наглядової ради визначається власниками з усіх осіб з числа депутатів облради", щоб було по одному представнику від кожної фракції,  зазначила Федишина. – Також, оскільки у нашої фракції ніхто не запитував про те, чи ми бажаємо включити когось від нашої фракції до Наглядової ради, пропонуємо делегувати від фракції "ВОЛЯ" Ольгу Галабалу".

Олесксандр Сич зазначив, що фракція "ВОЛЯ" заявляла, що не прагне брати участі у керівних органах обласної ради, тому і представника від "ВОЛІ" не включали.

"Не треба спекулювати на тому, що ми робили заяви. Наглядова рада – це не орган обласної ради, це керівний орган обласного підприємства, це різні речі",  відповіла Федишина.

В результаті, депутати обласної ради не включили Галабалу до Наглядової ради. "За" проголосувало тільки 12 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: