fbpx

Депутати Тисменицької міськради не проголосували за відставку секретаря, яку звинувачували в корупції

Суспільство 11:06, 30.07, 2014

Тисменицька міська рада не проголосувала за дострокове припинення повноважень секретаря ради Ірини Мельник, яку звинувачують у корупції.

29 липня сесія Тисменицької міської ради розглядала єдине питання порядку денного – про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради Ірини Мельник. Проте жоден з депутатів не проголосував за відставку секретаря, яку донедавна звинувачували у корупції.

Нагадаємо, 19 березня на сесії Тисменицької міської ради депутати розглядали питання про виділення земельних ділянок. Ірина Мельник перед голосуванням не повідомила депутатам, що одну з ділянок отримає її син Ярослав.

Після цього невідомі особи звернулись зі скаргою в УБОЗ, звинувативши секретаря міськради в адміністративному порушенні за статтею 172 (7) Кодексу України про адміністративні порушення. Справа потрапила до суду. Ірина Мельник програла справу в Тисменицькому суді, а згодом і в апеляційному. Суд зобов’язав її сплатити штраф у розмірі 170 гривень.

Після голосування на сесії міськради 29 липня Ірина Мельник висловила вдячність депутатам за довіру та пообіцяла, що в майбутньому буде уважніше ставитись до виконання своїх службових повноважень.

 

Довідково:

Кодекс України про адміністративні правопорушення. Стаття 172 (7). Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів:

Неповідомлення особою безпосереднього керівника у випадках, передбачених законом, про наявність конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від десяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Примітка. 1. Суб'єктом правопорушень у цій статті є особи, зазначені у пункті 1, підпунктах "а", "б" пункту 2 частини першої статті 4 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції" . 

У цій статті під конфліктом інтересів слід розуміти суперечність між особистими інтересами особи та її службовими повноваженнями, наявність яких може вплинути на об'єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення чи невчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: