fbpx

Депутати від УКРОПу закликають владу Франківська не дерибанити бюджет

Політика 11:57, 26.04, 2016

За перший квартал 2016 року перевиконання Івано-Франківського міського бюджету склало 67 мільйонів 600 тисяч гривень. В перерахуванні на перевиконання за рік можна прогнозувати перевиконання бюджету в сумі близькій до 300 мільйонів гривень. Ці кошти фракція УКРОП у міській раді пропонує розподілити чесно і прозоро.

Відповідну заяву на сесії міської ради зачитав депутат міської ради Володимир Олійник.

"Адже мешканцям міста вже відомо про нерівномірний розподіл коштів бюджету та комунальних підприємств між виборчими округами. В місті ведеться ганебна практика виділення значних коштів на деякі "анклави", в яких є зацікавлення депутатів, наближених до міської влади. Також мешканців міста обурюють факти ганебного дерибану коштів громади Івано-Франківська через схеми поповнення статутних фондів комунальних підприємств, де ці кошти використовується неефективно та із значними зловживаннями. Прикладом є дерибан 39 мільйонів гривень через схеми сумнозвісного КП "ЄРЦ". Вже зараз на запити депутатів нашої фракції керівництво комунального підприємства ігнорує надання будь-якої інформації про діяльність та використання коштів цим підприємством та його наступником", – йдеться в заяві.

На думку УКРОПівців, суми перевиконання міського бюджету лише в першому кварталі поточного року вистачить і на забезпечення безкоштовного харчування школярів молодших класів, і на забезпечення доплат в сумі від 500 до 1000 гривень на місяць для зарплат всіх вчителів міста Івано-Франківська, і на ремонт дорожнього покриття стратегічно важливих вулиць Ленкавського, Кармелюка та Левицького.

"Ми, депутати Івано-Франківської міськради Фракції "Українського об’єднання патріотів-УКРОП" вимагаємо чесного, прозорого та ефективного розподілу коштів громади міста та припинення практики непрозорого розподілу на сумнівні цілі", – завершив Олійник.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: