fbpx

Депутати від "ВОЛІ" проти скасування мораторію на експорт лісу-кругляку. ВІДЕО

Суспільство 19:52, 02.12, 2016

Президент Порошенко, обіцяючи скасувати мораторій на експорт кругляку, позбавляє майбутні покоління змоги побачити зелені Карпати і несе загрозу екології та вітчизняній економіці.

Партія "ВОЛЯ" виступає проти скасування мораторію на експорт лісу-кругляку, днями партійці та активісти пікетували під Верховною Радою, бо вважають таку політику керівництва ганебною, інформує прес-служба партії "ВОЛЯ".

Озвучену Порошенком заяву про те, що Україні нададуть безвізовий режим, коли буде скасований мораторій на вивіз кругляку, назвали таким явищем, як "безліс", проти якого виступає "ВОЛЯ".

"Ми проти "безлісу" для України, ми за те, щоб Карпати залишалися зеленими, щоб ми зберегли їх для майбутніх поколінь. Наша робота як політичної партії і як активістів і надалі буде спрямована на збереження Карпат. Деревина має залишатись тут, мають створюватись нові робочі місця, вона тут має оброблятись і вже у вигляді деталей, меблів відправлятись за кордон", – зазначає депутат Надвірнянської райради Тетяна Пришляк.

Таке рішення керівництва держави, на думку депутата облради Марії Рудик, не лише знищить екологію, а й позбавить місцеві бюджети надходжень:

"Я неодноразово зустрічалась з підприємцями і працівниками деревообробної галузі. І я категорично проти скасування мораторію, бо це знищить вітчизняного виробника, економіку, це знову ж таки спорожнить місцеві бюджети".

Партія "ВОЛЯ" вже тривалий час веде боротьбу з лісовою мафією. Депутати та активісти "ВОЛІ" неодноразово фіксували порушення, варварську вирубку здорових дерев, вони оприлюднювали жахливі фото та відеофакти знищення лісу, держава не те що не реагує, а й хоче погіршити ситуацію скасуванням мораторію.

"Ми як активісти збирали інформацію про ліси, показували всім, як безбожно величезними масштабами рубають ліс і вивозять його за кордон, зокрема в Румунію. Але наша держава або не чує, або не бачить, або не розуміє цієї проблеми. Така політика Президента і Прем’єр-міністра щодо наших Карпат є ганебною: все вирубати, вивезти кругляк, а після того купляти у Румунії готову продукцію",  зазначає голова фракції "ВОЛЯ" в Надвірнянській міськраді Володимир Монастирецький.

Ліс – це багатство всього українського народу, і щодо лісу не можна приймати одноосібні рішення, як це зараз робить Президент. 

"Це виглядає, ніби за гроші продають нашу державу. Не для того ми обираємо президента, щоб він замість нас приймав рішення. Треба взагалі заборонити вивозити з України будь-яку сировину, інакше ми ніколи не піднімемо нашу державу і далі проситимемо допомоги в європейців. Ми "космічна" держава, яка випускає ракети, в той час ми кругляком експортуємо ліс!!!  каже активіст "ВОЛІ" Андрій Ониськів.  Як пояснити косівчанам, чиї сувеніри славляться на весь світ, що ми кругляк будемо експортувати, а вони не матимуть з чого їх робити?"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: