fbpx

Депутати "ВОЛІ" вимагають від Сича звільнити Скрипничука

Політика 20:30, 13.06, 2016

Депутати Івано-Франківської обласної ради від партії “ВОЛЯ” звернулись до голови облради Олександра Сича (партія "Свобода") з вимогою негайно звільнити з посади керуючого справами Івано-Франківської обласної ради Василя Скрипничука (партія "Свобода"), який напав на журналіста, та розпочати процедуру його відкликання з депутатів Івано-Франківської облради.

"Ми не схвалюємо Вашу реакцію на цей інцидент. Ви, як голова обласної ради, мали б негайно відреагувати та звільнити Василя Михайловича Скрипничука з займаної посади та звернутися до вищого партійного керівництва щодо відкликання такого депутата", – звернулись депутати до Сича. 
Вони підкреслили, що підписання ним заяви про "відпустку з можливим звільненням" сприймається суспільством як намагання виправдати свого однопартійця та уникнути відповідальності за таку неприйнятну поведінку. 
"А Ваше висловлювання щодо того, що Василь Михайлович Скрипничук так поводився у неробочий час, може означати лише те, що посадові особи місцевого самоврядування можуть принижувати людей у неробочий час. Крім того, присяга посадової особи місцевого самоврядування, Конституція та закони України діють не лише в робочий час з 8:00 до 18:00, а є нормами постійної дії",  підкреслили депутати.
Вони переконані, що депутат Скрипничук грубо порушив етику депутатської діяльності та закони "Про статус депутатів місцевих рад" і "Про службу в органах місцевого самоврядування".
"Просимо Вас негайно звільнити Василя Михайловича Скрипничука з посади керуючого справами Івано-Франківської обласної ради, поінформувати про цей інцидент вище керівництво політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода" та розпочати процедуру відкликання Василя Михайловича Скрипничука з депутатів Івано-Франківської обласної ради",  вимагають депутати Івано-Франківської облради.
Депутати підкреслили, що приниження людської гідності, образи, перебування в публічних місцях у стані алкогольного сп’яніння, перешкоджання професійній роботі журналістів та зверхня і зневажлива поведінка є неприпустимою для депутатів від Прикарпаття та посадових осіб обласної ради. 
"Ми засуджуємо поведінку Василя Михайловича Скрипничука у фойє обласної ради 11 червня 2016 року щодо інсталяції Юрія Бакая "Вапно", організованої в рамках проведення фестивалю "Porto Franko Gogol Fest",  підкреслили представники облради.
Вони зазначили, що в будь-якій європейській країні посадова особа місцевого самоврядування після такого інциденту, який, ймовірно, був спровокований перебуванням у стані алкогольного сп’яніння, мала б негайно написати заяву про звільнення з посади та скласти депутатські повноваження. 
Зазначимо, що зауваження щодо поведінки Василя Скрипниука буди і раніше. Під час засідання останньої сесії обласної ради, що була напередодні інциденту, керівник фракції "ВОЛЯ" Ольга Галабала зробила зауваження щодо зневажливої та неприйнятної поведінки керівника апарату облради Василя Скрипничука сказавши, що "Якщо у вас є жарти, то для цього є клуб веселих та кмітливих, а облрада – робочий орган. Тому поводьте себе так, як личить депутату та державному службовцю". Тієї ж сесії обласні засоби масової інфорамції назвали "цирком" погрози Василя Скрипничука "розібратися" з керівником фракції "Самопомочі" Тарасом Виноградником.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: