fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Дерев'янко просить Гончарука і Сича виділити 850 тисяч гривень на введення в експлуатацію газопроводу Надвірна – Ланчин

Дерев'янко просить Гончарука і Сича виділити 850 тисяч гривень на введення в експлуатацію газопроводу Надвірна – Ланчин

Суспільство 13:36, 21.11, 2016

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко звернувся до голови Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича та голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука з проханням виділити з обласного бюджету 850 тисяч гривень для введення в експлуатацію газопроводу Надвірна – Ланчин.

Юрій Дерев'янко просить Гончарука і Сича виділити 850 тисяч гривень на введення в експлуатацію газопроводу Надвірна – Ланчин, повідомила прес-служба нардепа.
 
Депутат підкреслив, що завершення будівництва газопроводу високого тиску Надвірна – Ланчин є одним із пріоритетних питань для Надвірнянського району Івано-Франківської області.
 
Він нагадав, що на завершення будівництва ІІ черги підвідного газопроводу з Державного фонду регіонального розвитку у 2016 році було виділено 1,5 млн грн.
 
Крім цього, рішенням Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області було передбачено та виділено кошти на співфінансування вказаного проекту у сумі 500 тис. гривень.
 
"Проте для введення в експлуатацію газопроводу Надвірна – Ланчин необхідно протягнути 145 метрів труби та укомплектувати газорозподільну станцію. На виконання таких робіт необхідно близько 850 тис. гривень", – заявив Дерев'янко. 
 
Він додав, що в районному бюджеті відсутні кошти для додаткового фінансування, тому єдиним можливим джерелом фінансування для виконання завершальних робіт є обласний бюджет Івано-Франківської області.
 
Нардеп повідомив, що завершення будівництва ІІ черги газопроводу дозволить забезпечити газом такі населені пункти Надвірнянського району, як села Красна, Верхній Майдан, Саджавка, селище Ланчин, в яких проживає близько 16 тисяч людей.
 
Тому Дерев'янко просить Сича і Гончарука виділити з обласного бюджету Івано-Франківської області на 2016 рік кошти в обсязі 850 тис. грн на виконання завершальних робіт (прокладення 145 метрів труби та укомплектування газорозподільної станції), які необхідні для введення в експлуатацію підвідного газопроводу високого тиску Надвірна – Ланчин.
 
Нагадаємо, у липні 2015 року Дерев'янко домігся того, щоб газопровід Надвірна – Ланчин увійшов до переліку об'єктів, що можуть бути профінансовані за рахунок Держфонду регіонального розвитку. Тоді Івано-Франківська ОДА підтримала пропозицію Дерев'янка виділити на будівництво підвідного газопроводу Надвірна – Ланчин 800 тисяч гривень.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: